Tisdagstips: Tio bokreatips

Ingen [bokbloggare] har missat att bokrean startar idag. Jag är inte en sådan som brinner för bokrean vilket delvis beror på att jag är relativt sparsmakad i mina inköp men också att jag ibland kan tycka att det finns lite tråkiga böcker där. Och konstiga, typ del 3 i en serie men inte de andra delarna?

Sedan jag skaffade streamingtjänst så har mitt bokköparbehov minskat ännu mer men självklart finns det ett par böcker jag gärna vill ha. Sen tycker jag bäst om att åka in till Mäster Samuelsgatan där Stockholms största Akademibokhandel ligger för att strosa runt där och se vad jag snubblar över. Och i år passar det sig ju inte riktigt att göra så. Men det känns inte lika kul att beställa reaböcker på nätet.

Ett av mina största bokreafynd hittills är Kōbō Abes Kvinnan i sanden som jag köpte pga 1) japansk författare 2) sjukt snyggt omslag. Sen visade det sig vara en bok jag älskade också! Annars har jag nog direkt inget hum om vad jag köpt på rea och hurvida jag läst dem eller ej. Förutom att jag såklart kan kolla i min Ska läsas-lista där jag faktiskt noterat inköpstillfälle.

Jag tror att de allra flesta böcker finns i stort sett på alla reor. Jag har faktiskt inte klickat runt och jämfört så noga utan överlåter det jobbet till dig.

Fem tips till mig:

 1. Kvinnorna som formade pophistorien av Anna Charlotta Gunnarson
  Den här har jag varit nyfiken på sen jag hörde Anna Charlotta och några andra i ett intressant samtal om kvinnor och musik på bokmässan 2019.
 2. Nickelpojkarna av Colson Whitehead
  Jag gillade Den underjordiska järnvägen och den här lär inte vara sämre utan Whitehead fortsätter att skildra svartas historia i USA.
 3. Valborgsmässoafton på Nytorps gärde av Gunnar Nirstedt
  Jag läste nyligen Dalenglitter som utspelar sig i området Dalen här i närheten där jag bor. Nytorps gärde ligger i samma område så jag blev nyfiken på att få lite mer lokala litterära äventyr!
 4. Handbok för språkpoliser av Sara Lövestam
  Jag har köpt en eller flera av Saras grammatikböcker på de senaste reorna så varför bryta en tradition?
 5. Enklare bröd av Martin Johansson
  Jag typ hatar att baka bröd. Det är kladdigt och jag kan inte knåda och dessutom ska man knåda i evigheter. Men undertiteln på den här boken utlovar ”recept på knådfria bröd med och utan surdeg”. Surdeg är inget för mig, jag kan inte ens hålla liv i växter men alltså knådfritt – där har du mig!

Fem tips till dig

 1. Jag ser allt du gör av Annika Norlin
  Jag läste och gillade den här för något år sedan. En fin novellsamling av en av våra främsta textförfattare.
 2. Einsteins nya fru av Liv Strömquist
  Jag köpte nyss den här för närmare 200 kr och har ännu inte läst den, jaja, vad är väl en bal på slottet? Huvudsaken är att du har så många Liv-böcker hemma som möjligt!
 3. Jana Kippo-sviten av Karin Smirnoff
  Den här köpte jag också nyligen men har ännu inte läst mer än första delen, vilken jag redan läst när jag köpte sviten. Hade jag väntat lite hade jag sparat några  kronor.
 4. Med hjärtat som insats av Simona Ahrnstedt
  Alla Simonas böcker är riktig slukläsning och de räcker sällan mer än en kväll eller två så då passar det bra att köpa dem på rean!
 5. Lappat & lagat av Kerstin Neumüller
  En galet inspirerande bok om just att lappa och laga dina kläder på ett läckert sätt. Tyvärr är jag rätt seg så jag har hittills övat på att stoppa några myssockar samt limmat på en tygbit i mina trasiga jeans men inte kommit till att sashiko-brodera ovanpå lagningen.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s