Sparade böcker från min barndom/ungdom del 7

Rara Odjuret av Ursula Moray-Williams. Mitt ex är utgivet 1951.

Det här är egentligen min mammas gamla bok. Det är något i Rara Odjurets uppsyn som gör att jag bara måste älska honom. Det var länge sedan nu som jag läste denna bok men när jag bläddrar igenom den så ser jag att den handlar om en prinsessa som bor tillsammans med sin pappa, kungen, i en villa i en förort. (Kungen tyckte det blev för mycket skatter och sånt när de bodde i ett slott) En dag när prinsessan leker på tomten så hittar hon en drakunge i en sophög och hon tar den som sitt husdjur. Genom boken får man följa dessa två och deras äventyr. Där finns även elaka riddare, en fånge i källaren, en stygg guvernant och en förtrollad prins. Ett klassiskt sagoupplägg men boken är liksom charmigt skriven med små korta fyndiga kapitel.

Jag är inte säker på att boken går att få i tag i längre. Den engelska författarinnan levde 1911-2006 och hon hann producera närmare 70 barnböcker under sitt liv!

Det här var sista boken att presentera av de sju följeslagare jag haft med mig sen barnsben genom livet.

2 reaktioner på ”Sparade böcker från min barndom/ungdom del 7

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s