Bokbloggsjerka 8-11 juni

Dags för veckans bokbloggsjerka igen:

Om du hade möjlighet att byta plats med en av dina favoritkaraktärer, vem skulle det i så fall vara?

När jag läste veckans jerkafråga igår visste jag svaret direkt. Jag skulle vilja byta plats med Toru Okada i Fågeln som vrider upp världen av Haruki Murakami. Inte för alltid, han upplever en hel del saker som jag mer än gärna slipper att utsättas för. Det jag vill göra är att sitta i brunnen. Nu var det ett tag sedan jag läste boken men jag minns att jag blev väldigt nyfiken på brunnsittning när jag läste den. Jag tror det var främst den första gången han, ofrivilligt, hamnar där. Det kändes som en sådan där mumbojumbo finn-dig-själv-retreat och att man skulle lämna brunnen med en ny syn på livet. Så har du en gammal brunn kan du väl höra av dig till mig!

16 reaktioner på ”Bokbloggsjerka 8-11 juni

  1. Just den boken av Murakami har jag inte läst, men Murakamis böcker innehåller ju alltid något besynnerligt som lockar en. Jag är väldigt nyfiken på de japanska lunchlådorna som dyker upp lite då och då i böckerna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s