8 saker om mig du inte behövde veta

Nu har fredagskvällen kommit till den där sköna sittaifåtöljenochslösurfa-fasen och jag får väl lov att klämma ur mig lite onödigt vetande om mig själv a la rådande utmaning som hamnat hos mig via Lotten och Det mörka tornet.

Regler: Bloggaren skriver 8 fakta/vanor om sig själv. Den som blir utmanad skriver ett eget blogginlägg om sina 8 fakta/vanor och skriver in dessa regler. I slutet av inlägget skriver du 4 personer som du utmanar och skriver deras namn. Glöm inte att lämna en kommentar om utmaningen hos dem så att de vet att de har blivit utmanade och läser ditt blogginlägg.

1. Jag har ett stort intresse i språk och läste fem språk i gymnasiet: engelska, franska, tyska, latin och antik grekiska. Idag pratar jag helst bara det förstnämnda men läser franska hyfsat och stoltserar ibland med spridda fraser och ord, detta kan lika gärna ske på finska, spanska, turkiska, arabiska eller något annat jag snappat upp.

2. Jag började inte dricka kaffe förrän jag var över 30, när jag var yngre blev jag helt sjuk och darrig av koffeinet. Kaffe utan mjölk dricker jag dock inte.

3. Jag (åter)lärde mig att virka för ett par år sedan och tillverkade och gav bort amigurumis till höger och vänster. Det är något jag fortfarande gärna vill göra men inte har tid med just nu då jag

4. arbetar 97,5% (japp) inom förskolan och samtidigt läser till F-3-lärare på distans, 100%.

5. Jag är lat i grunden och gillade bara kulstötning, innebandy och badminton på skolgympan. Förra våren började jag springa och sprang Tjejmilen på hösten och klarade precis 14 km innan vintern kom. I år har det blivit lite mer sporadisk löpträning men mitt närmaste mål är att klara 20 km.

6. Jag lärde mig läsa i lekis och under lågstadietidens mest intensiva läsperiod läste jag nog en bok om dagen. Jane och ponnystallet var en av de absoluta favoriterna.

7. Jag började rida på min 7-årsdag och önskade mig en egen ponny hur många julaftnar som helst. Jag fick aldrig någon men jag arrangerade krattor och spadar som spiltor i garaget och lade in hö som jag hämtat från någon åker. På gatan övade jag perfekta LC-program i dressyr på mina låtsashästar.

8. Jag tittar aldrig på TV och har otaliga gånger fått försvara vad jag gör med min tid istället. Eeh, som om det vore ett problem?

Eftersom jag är lat i grunden så väljer jag att inte föra denna utmaning vidare, jag tror helt enkelt att de flesta fått den och jag orkar inte undersöka saken. Är det någon som inte fått den men vill göra den så varsågod!

6 reaktioner på ”8 saker om mig du inte behövde veta

  1. Vilken otroligt charmig liten berättelse om dina hästdrömmar och fantasier 🙂 Och allvarligt, varför skulle du behöva försvara valet du gjort att inte titta på TV? Själv älskar jag allehanda TV-serier och förmodligen skulle jag överleva utan TV, men jag vill inte 🙂 Val som inte drabbar/skadar andra borde aldrig behöva ”försvaras”.

    1. Haha, ja, jag hoppas mina föräldrar tyckte det var ok med ett stall i garaget. Nä, jag vet inte heller varför jag måste försvara det men det blir liksom den naturliga responsen från folk: men vad gör du då på kvällarna? En del säger också att ”nä, det gör inte jag heller” fast att jag märker i senare konversationer att de visst gör det. Det är ju inget fel i det, alla får göra som de vill och för mig är det en bortprioriterad aktivitet.

  2. Vad roligt att läsa! Men allvarligt – om du vore lat skulle du knappast springa Tjejmilen;-) Brrr… Det där med antik grekiska tror jag vi ”pratat” om någon gång i samband med att jag skrev om min pappa kanske? Kul i alla fall! Min stickning och virkning ligger också nere just nu. För tillfället…
    Tack för att du antog utmaningen!

  3. Så roligt att du är så språkintresserad! Jag gillar också språk och ju mer jag lär mig om mitt eget språk (och möter andras) blir jag allt mer intresserad av språk jag med. Undervisar ju i sv2 och SFI och tycker det är lika spännande att lära mig ord på andra språk. Haha för det där med tv-tittandet. Många undrar hur jag hinner läsa så mycket och mitt vanligaste svar är att jag inte tittar så mycket på tv eller film. Visst finns det många som inte förstår hur man kan leva utan dumburken!! Levde jag själv skulle jag nog inte ha någon tv i dag utan se det jag verkligen vill se genom datorn!

    1. Ja, jag älskar att snappa upp ord på andra språk. Jag hade ingen TV i många år men när jag flyttade ihop med min nuvarande sambo så fick jag en på köpet. Barnen tittar emellanåt på barnprogram men annars har vi den mest för TV-spel och ibland tittar vi på film med barnen. För egen del har jag sett Norwegian Wood och första säsongen av Walking Dead (på DVD) i år. Ja, just det, Shutter Island såg vi också efter att jag hade läst boken. Sen har jag köpt Melancholia som jag ska se någon gång men det finns ju så mycket annat att göra! Jag väntar tills jag blir typ sjuk. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s