Hej mina (bibliotekets) Islandsböcker!

Annika frågar i veckans jerka efter böcker som får dig att vilja resa. Jag hinner inte fundera över det men vänder på steken och presenterar istället böcker som jag vill läsa för att jag ska resa. Igår påminde jag mig själv om mitt tema Island och idag gick jag ner till lokala biblioteket där det innestående utbudet helt enkelt fick avgöra valen av böcker.

Solskenshäst
av Steinunn Sigurdsdóttir

Z en kärlekshistoria
av Vigdis Grimsdóttir

Bland träden
av Gyrdir Eliasson

Skugga Baldur av Sjón

Utöver dessa fanns Änglarnas sorg av Jón Kalman Stefánsson inne men jag vet redan att jag kommer att älska den och var mer sugen på lite nya författare. Eventuellt får en bok av Jón Kalman Stefánsson följa med på resan tillsammans med Stormland av Hallgrimur Helgason vilken jag är mycket nyfiken på!

8 reaktioner på ”Hej mina (bibliotekets) Islandsböcker!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s