Kan man spåra bloggtrafik från Twitter?

Jag har haft en fantastisk semestervecka med mina barn och ska nu ha en utan dem. Vilket i praktiken kommer att innebära recensera-ikapp-skrivande samt sortering av allsköns olika saker och filer. När barnen blivit hämtade och jag klickar in mig på alla mina bloggar så trillar jag nästan ur fåtöljen när jag ser att Högläsning haft 67 visningar i onsdags och 28 i tisdags. Jag snittar ungefär 3 visningar om dagen där annars vilket är helt ok med tanke på målgruppen, min egen aktivitet och inläggsomfånget. Så möts jag då av en sådan här visningschock som kvällstidningarna skulle kalla det. Jag kan se att många besökare kommer från Twitter men jag har inte gjort något inlägg sedan 1 juni så det är inte via bokbloggar.se eller så. Jag blir såklart nyfiken och undrar nu därför om jag på något sätt kan härleda källan till alla dessa klick? Någon som vet?

4 reaktioner på ”Kan man spåra bloggtrafik från Twitter?

  1. Sök på bloggens namn, inläggens titel eller nyckelord i inlägget på Twitter så kan du se om din blogg har länkats till där och på så sätt se hur läsarna hittade till din blogg. Så brukar jag göra när jag se att jag har få läsare via Twitter i statistiken.

    1. Jag försökte söka på högläsning, läsa högt m.m. men jag fann ingenting. Får väl ”bara” nöja mig och glädja mig åt så många visningar! Tack i alla fall!

      1. Men tack så mycket Sherlock! En sökning på själva bloggadressen gav en träff! Det var någon som hittat bloggen och blivit glad över ämnet. Då slipper jag fnula mer på det!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s