Glöm inte reflexen!

Elina taggade mig att vara med och sprida detta viktiga budskap: Glöm inte reflexen! Även om jag har lite svårt att fatta att vi faktiskt närmar oss mitten av november (hallå 10 plusgrader!) så är det ju nu mörkt i princip både till och från jobbet. Till det skamliga hör tyvärr att jag själv sällan använder reflexer. Jag tänker som så att, så här i förorten där jag bor, går jag nästan bara på trottoarer, gångvägar eller ibland i skogen. Jag går liksom aldrig på kanten av bilvägen som jag gjorde som barn på väg till stallet i en lantligare del av förortsträsket.

Jag har dock reflekterat över det här med reflexer på mig själv senast igår när jag korsade en gata utan trafikljus och insåg att bilisterna nog knappt ser mig, svart jacka som jag så ofta har. Även idag när jag väntade på bussen 06:15 på morgonen så tänkte jag att jag kanske får skylla mig själv ifall att bussen inte skulle se mig och köra förbi. Nu finns det ju lite gatubelysning och bussen såg mig, den här gången.

Mina barn som går på precis samma vägar som jag utrustar jag dock varje år med reflexer och numera också de fantastiska små lysande lamporna som man hänger fast i jackan. Framifrån ser min 8-årings jacka ut så här i nederkant:

reflexbild

Nu skickar jag denna tagg vidare till Sincerely Johanna, Books ABC och Bokföring enligt Monika!

3 reaktioner på ”Glöm inte reflexen!

  1. Pingback: Glöm inte reflexen! | Books ABC

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s