Årets första bokinköp

image

Årets första bokinköp (som i och för sig beställdes och betalades förra året men anlände idag) är en fin liten hög bestående av verk i varierande tjocklek.
Efter läsningen av En halv gul sol hamnade Chimamanda Ngozi Adichie på min autoköp-lista. Det här var de titlar som fanns tillgängliga på svenska just nu så det blir kanske resterande på engelska sen. Jonas Karlssons noveller gillar jag skarpt och den här samlingen är den enda jag har oläst. Engelsfors-trilogin har jag ju bestämt mig för att läsa om redan nu i år men pocketupplagan av Cirkeln ska komma ut i ny variant nu till filmen och fanns inte att köpa för tillfället.

Slutligen så bestämde bokcirkeln på den sista träffen, vilken jag inte var med på, att vi skulle läsa Modiano i januari. Jag har inte känt mig så jätteintresserad av honom men det är just en del av charmen med en bokcirkel; att man ibland måste läsa sådant som man inte själv skulle välja. Jag blev redigt glad av att boken visade sig bestå av 128 luftiga små sidor. Jag vågar gissa redan nu på att det blir 2015 års kortaste (vuxen)bok för mig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s