2016 – vad hände?

Och nu menar jag inte alla olika tragiska terrorattentat eller folk som trillade av pinn utan detta är en helt egocentrisk återblick.

”Jag har en bokblogg” säger jag ibland till folk, numera med tillägget ”fast jag skriver inte så ofta”. Jag är djupt imponerad av de bloggare som jag följt i ca fem år, sedan jag själv startade, och som fortfarande skriver typ varenda dag! All cred till er!

2016 verkade jag visst inte läsa så mycket heller. 35 böcker skrapade jag ihop varav en hyfsad mängd barn- och ungdomslitteratur. Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta när jag läser mina inlägg från januari förra året där jag ba: nu ska jag bli bättre på att recensera mina lästa böcker! För att sen kolla i lästa böcker-listan och hitta EN recension för hela 2016! Lästa böcker-listan hade jag för den delen inte uppdaterat sedan juli så det tog ett bra tag att klura ut vad jag läst. någon bok var antecknad i kalendern och ett par hade jag som tur var nämnt på facebook. Men, jag tänker faktiskt inte sitta här och gnälla på hur dålig jag är för såna inlägg är booooring. Vi konstaterar bara att 1) jag läste väldigt få böcker förra året och 2) jag borde nog fundera på varför jag har bloggen.

Så, vad har jag gjort istället då?

  • Löptränat! I april ungefär tog jag upp löpningen igen och i sep sprang jag Stockholm halvmarathon igen! Det var så kul att jag bestämde mig för att äntligen ta tag i att träna för ett marathon vilket jag också gör just nu.
  • Under sommaren promenerade jag väldigt mycket då jag införskaffade ett Fitbit-armband och fokuserade på (och lyckades med) lite viktnedgång
  • I november började jag med Bullet Journaling! Om vilket jag säkert skulle kunna skriva ett helt inlägg någon gång. I korthet handlar det om att du har en anteckningsbok som du skriver/ritar själv i och den fungerar som både kalender, planeringsbok och brain dump-bok.
  • Sen har jag såklart socialiserat mig med vänner, varit på konserter och föreställningar (<3 Dansens hus), ägnat mig åt husliga sysslor och tyvärr alldeles för mycket dumsurfande.

Inför 2017 så har jag bestämt mig för att dra ner på dumsurfandet och istället faktiskt göra saker. På min lista över saker jag vill ägna tid åt står bl.a.: löpning, styrketräning & yoga, läsa & blogga samt kreativt skapande som att virka, art journaling, göra kort och öva på hand lettering (vet inte vad det heter på svenska, det är inte att öva på min handstil utan mer att lära mig skriva med olika typsnitt, kalligrafi med penselpennor etc.) Det kan låta mycket men jag har allt utplanerat (i min Bullet Journal!) och är redan igång med flera av sakerna. Bara se här, jag bloggar ju! Och för att jag ska komma ihåg vilka böcker jag läser i år har jag skapat en analog sida för att bokföra just detta. Nu hoppas jag att det blir fler böcker än så här under året men min anteckningsbok kommer ändå inte räcka året ut så jag kommer att göra en till lista när/om det behövs.

lasta-bocker-analog-lista

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s