Bokcirkla online

Jag skrev häromdagen om att det var tack vare mina (fysiska) bokcirklar som jag faktiskt fått något läst i våras. Nu är det ju så att jag till och från också deltar i några nät-bokcirklar vilket jag definitivt kan rekommendera! Den braiga bloggen Kulturkollo har sedan ganska länge en grupp på Facebook som heter Kulturkollo läser. Där läses just nu Bonjour Tristesse av Françoise Sagan och diskussionerna startar 13 augusti. Är du intresserad kan du läsa mer här.På Facebook finns också gruppen Kollektivet – en bokcirkel som drivs av Selma Stories vilket är en del av Bonnierförlagen. I våras lästes Ett jävla solsken av Fatima Bremmer och jag började hänga på men kom sen av mig, det är därför den boken ligger i min sommarhög nu. Därefter lästes Låt oss hoppas på det bästa av Carolina Setterwall men den var jag inte med på. För någon vecka sedan slängde de ut en förfrågan om vi ville förhandsläsa Pappaklausulen av Jonas Hassen Khemiri. Såklart att jag ville och jag hade turen att bli en av de lyckliga! Jag började på den igår och tänkte försöka läsa ut den rätt snabbt så att jag kan skicka den vidare till någon av gruppens medlemmar som inte hann tag i ett ex. Snacket om Pappaklausulen sker löpande och är redan igång så smått.De nätbaserade bokcirklarna är ett bra alternativ för dig som inte har en egen fysisk bokcirkel och för dig som helt enkelt inte får nog av att snacka om böcker! Har du tips på fler online-cirklar?

2 reaktioner på ”Bokcirkla online

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s