The Book Buying Tag

Var köper du dina böcker?
Oftast på Adlibris då det bara blivit mitt förstahandsval. Jag tror jag fick en trasig bok av Bokus en gång eller så… Enstaka gånger handlar jag i fysisk affär, mest Akademibokhandeln eller Pocket Shop.

Förhandsbeställer du nya releaser? Gör du det i butik eller online?
Det har nog aldrig hänt tror jag. Jag är tålmodig och kan vänta och dessutom är det ju inte alltid nya böcker ändå blir lästa på en gång…

Hur många böcker köper du i genomsnitt per månad?
Hm, jag har dragit ner på det rätt mycket de senaste åren men det händer att jag får något ryck då och då. En halv eller mindre per månad tror jag.

Lånar du från biblioteket?
Japp!

Hur många böcker brukar du låna per gång?
Oftast bara en och oftast till aktuell bokcirkel men ibland bara för att jag blir sugen.

Vad är din åsikt om biblioteksböcker?
En av de bästa kulturgrejerna vi har! Jag lånar framförallt e-böcker och det är så smutt och smidigt!

Hur känner du inför att köpa böcker på secondhand?
Jag är överlag inte särskilt förtjust i second hand utan föredrar sprillans nytt. Jag har dock köpt några gamla favorit-hästböcker jag läste som barn och sen inte sparat. Dem köpte jag på Bokbörsen och det gick ju utmärkt!

Har du en egen hylla för olästa böcker eller blandar du olästa med lästa?
Olika hyllor!

Planerar du att läsa alla böcker du köpt?
Ja i nuläget men jag gjorde en stor rensning i julas och gjorde mig då av med böcker jag inte längre ville läsa. Boksmaken är föränderlig med tiden.

Vad gör du med böcker du köpt men som du känner att du inte kommer läsa/inte tyckte var bra?
Jag gav några kassar till Stadsmissionen och några slängde jag. Är det en riktigt bra ok vill jag spara den men övriga har jag inget behov av numera.

Har du donerat böcker?
Ja, se ovan.

Har du haft köpstopp någon gång?
Ja, förrförra året. Det gick bra med något enstaka undantag (som att köpa en bok om Selma när man är på Mårbacka) men i december det året gick jag istället bärsärk och köpte typ 10 på en gång.

Känner du att du köper för mycket böcker?
Nej, inte nu längre. Jag har bestämt mig för att endast köpa de böcker jag verkligen vill äga, oftast feministiska böcker, riktigt läsvärda böcker eller författare jag samlar på. Annars ämnar jag läsa så mycket som möjligt på min Letto och då framför allt bibliotekslån.

2 reaktioner på ”The Book Buying Tag

  1. Får ni låna hur många e-böcker ni vill per månad? Vi får bara låna tre. Det löser man ju så klart med att ha lånekort på fler bibliotek, men mitt problem just nu är att böckerna jag läser inte finns som e-böcker. Annars är jag väldigt välvilligt inställd till dem 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s