Hett i hyllan: Brev till en bokhandel

hettihyllanBokdivisionen hakar på Monikas inläggsserie Hett i hyllan där man bekänner sina heta synder i form av hyllvärmare!

Förra veckan berättade jag om Girl in Translation vilken jag vunnit från Feelgoodbibliotekarien i november 2012. Hon skickade samtidigt med en bonusvinst i form av Brev till en bokhandel av Helene Hanff. Om jag förstår saken rätt så är det amerikanska författaren Hanff själv som skrivit en massa brev till en brittisk bokhandel och beställt böcker men där det samtidigt utvecklats en vänskap mellan henne och Frank i bokhandeln så de fortsätter brevväxla i 20 år fram tills han dör. I denna bok finns också ännu en bok vid namn Hertiginnan av Bloomsbury Street där Hanff besöker Storbritannien efter att Frank dött och bokhandeln lagts ner. Om jag fattar saken rätt så är det verkliga brev i boken och detta skedde alltså?

Boken är en ”bok om böcker” och det är därför jag hållit fast vid den då jag gillar sådana. Någon kanske har invändningar mot brevromaner men jag tyckte i alla fall mycket om Guernseys litteratur- och potatisskalspajssällskap vilken ju är detsamma så det avskräcker mig inte.

 

6 reaktioner på ”Hett i hyllan: Brev till en bokhandel

  1. Jag tycker jag känner igen handlingen, men titel känns helt okänd 🙂 Brevromaner brukar inte vara min starka sida, men böcker om böcker är ju alltid intressanta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s