Kulturkollos veckoutmaning: Val, kval och skval

Kulturkollos veckoutmaning denna vecka handlar om val. Just när det gäller riksdagsvalet så är jag sedan länge helt på det klara med vilket parti som ska få mina röster. De här frågorna blir nog svårare.

Läsa snabbt eller läsa långsamt
Jag läser snabbt när jag väl läser men är just nu inne i en snuttläsningsperiod så det går ändå långsamt framåt.

Läsa eller lyssna
Läsa alla gånger. Jag har ju försökt med ljudbok hela tre gånger och endast gett Jonas Karlssons uppläsning av sin egen God Jul godkänt. Vilket inte var så svårt eftersom att jag älskar Jonas Karlsson.

TV-serier eller film
Jag gillar båda men tittar sällan. När jag är riktigt trött snokar jag ibland reda på någon serie och kollar ett avsnitt. Ibland när jag varit sjuk har jag skaffat en gratismånad på någon streamingtjänst och bingekollat serier.

Independentfilm eller filmbolagsfilm
De flesta filmer jag kollat de senaste åren har varit filmbolagsfilmer och merparten olika Marvel-filmer.

Singelläsning eller slalomläsning
Jag börjar ibland slalomläsa men det slutar oftast med att jag ändå prioriterar en bok.

Låna böcker eller köpa böcker
Försöker att hålla köpandet till ett minimum och att endast köpa böcker jag verkligen tror att jag vill äga.

Science fiction eller fantasy
Jag har läst alldeles för lite sci-fi men uppskattat den jag läst. Fantasy har jag dock upptäckt att jag verkligen gillar (om vi bortser från att jag nog i och för sig nästan bara läst LOTR och GoT men dem gillade jag!)

Fantasy eller fiktion
Öööh, fantasi-fantasy eller påhittad fiktion? Jag fattar inte riktigt frågan.

Fiktion eller biografi
Jag uppskattar dock en välgjord biografi.

Läsa efter att-läsa-lista eller spontanläsa
Oftast spontanläser jag men just nu är jag inne i en fas där jag försöker styra upp läsandet lite mer och faktiskt planerar noggrant. Jag gillar listor helt enkelt men följer dem sällan till 100%.

Läsa gammalt eller läsa nytt
Gillar bägge och läser eg. mest nyare böcker men det är något magiskt med grejen att jag kan läsa samma bok som någon gjorde för 200 år sedan. För att inte tala om det faktum att så gamla böcker är läsvärda än idag!

Läsa i förstaperson eller läsa i tredje person
Spelar nog ingen roll men man kan tillföra fler perspektiv med ett tredjepersons-perspektiv vilket jag gillar.

Pocket eller inbunden
Billigt och smidigt!

Inbunden eller läsplatta
Älskar min nya läsplatta!

Novell eller roman
Är dålig på att läsa noveller men gillar dem ofta när jag väl gör det.

Läsa enstaka böcker eller läsa bokserier
Det är härligt med en bra serie att sjunka in i men jag gillar också att läsa många olika författare.

Läsa svenska författare eller utländska författare
Läser flest svenska författare men försöker medvetet vidga mina vyer också.

Läsa debuterande författare eller etablerade författare
Jag har upptäckt att jag ofta älskar debutanters verk! En mörderska bland oss är en sådan favorit-debutbok.

 

4 reaktioner på ”Kulturkollos veckoutmaning: Val, kval och skval

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s