Kulturkollos veckoutmaning: The Soundtrack of Our Blogs

Kulturkollos veckoutmaning denna vecka handlar om att hitta något kulturellt som liksom utgör själva soundtracket till min blogg. Jag tänkte inte vara med först då jag tyckte utmaningen var för svår – jag har väl ingen specifikt kulturell anknytning till bloggen? Självfallet finns där en massa kultur som jag gillar och ibland skriver jag litegrann om annat är böcker, men inte så ofta. Däremot väver jag ibland in mina sociala och etiska värderingar samt andra fritidsintressen utöver litteraturen för en blogg är ju ändå en del av personen bakom den.

Men det finns ändå en sak som utgör grunden för hela bloggen: namnet. Jag funderade fram och tillbaka på vad bloggen skulle heta vid uppstarten, att hitta på användarnamn etc har aldrig varit min starka sida. Ett tag funderade jag t.o.m. på, håll i er nu och skämskuddevarning: Drakblommans bokblogg. 😀 (jag visste inte ens, förrän jag läste Spökflickans hemlighet nyss, att det faktiskt finns en blomma som heter Drakblomma)

Men jag försökte hitta saker som anknöt till mig själv, jag är född i drakens år och mitt namn är namnet på en blomma… Till sist landade jag i, inte alls en fäbless för det militära, utan mitt favoritband från ungdomens år: Joy Division och jag bara: hmm… Joy Division – Book Division och så blev det Bokdivisionen. (Sen har jag ändå utnyttjat den militära aspekten och kallar ju min avdelning för löparböcker för Löpbrigaden.) Så jag bjussar på en gammal goding med Joy Division helt enkelt:

 

3 reaktioner på ”Kulturkollos veckoutmaning: The Soundtrack of Our Blogs

  1. Oh yes, Joy Division, mycket bra band. Jag kom in på dem via ett punkband som spelade en cover på ”Warsaw” i typ dubbla hastigheten men fastnade för originalbandet också 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s