En smakebit på søndag: Män kan inte våldtas

en smakebit

De två norska bokbloggarna Flukten fra virkeligheten och Betraktninger delar på värdskapet för En smakebit på søndag som de bästa varannan veckas-föräldrarna! Tanken är att bokbloggare varje söndag uppmanas att välja ett stycke ur en bok de läser just nu för att väcka nyfikenhet och intresse för den.

Jag är fortfarande inte helt återställd efter min sjukdom utan känner mig fortfarande lite tung i bröstet och hostar. Men hosta kan man ju göra i evigheter. Det positiva med detta är att jag faktiskt läst böcker den här månaden och jag läste hela två stycken igår. När jag inte kan träna får jag plötsligt loss massor av tid… Men jag har smygstartat träningen med lite bågskytte och hoppas på att orka springa eller gymma under veckan.

Så igår läste jag först månadens tredje och sista bokcirkelbok: Män kan inte våldtas och därefter plöjde jag en jul-feelgood: Dan före dan. Sämre lördagar har jag väl haft även om jag blev less på min älskade läsfåtölj framåt läggdags.

Smakprovet kommer ifrån andra kapitlet, efter att Tova blivit våldtagen på sin 40-årsdag.

Tova Randers går inte till polisen klockan halv fem på morgonen torsdagen den 17 juli. Hon släpar sig hem, går uppför trapporna för att inte skramla med hissdörren, stänger tyst om sej. Kläderna i en hög innan för dörren, kliver ur dem och låter dem ligga.

Hon spolar kallt vatten över ansiktet, låter det rinna länge över handlederna där det dunkar hett. Duscha vågar hon inte och inte bada heller, för att inte störa grannarna. Hon låter det kalla vattnet rinna över sina händer. Tårarna rinner över hennes våta ansikte.

Sen ligger hon raklång i sin säng och stirrar. Nästa tre timmar ligger hon alldeles stilla på rygg. Med vidöppna ögon ser hon på det vita taket. Hon tror att hon inte blinkar en enda gång, att hon bara ser och ser.

Hon får för sig att hon aldrig mera kan dölja sej ens bakom sina ögonlock.

2 reaktioner på ”En smakebit på søndag: Män kan inte våldtas

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s