En smakebit på søndag: Yarden

en smakebit

De två norska bokbloggarna Flukten fra virkeligheten och Betraktninger delar på värdskapet för En smakebit på søndag som de bästa varannan veckas-föräldrarna! Tanken är att bokbloggare varje söndag uppmanas att välja ett stycke ur en bok de läser just nu för att väcka nyfikenhet och intresse för den.

Efter nio dagars sjukdom så borde jag ha en gedigen hög med utlästa böcker men så har det inte blivit. Jag har försökt att läsa lite några gånger men inte orkat så mycket. Däremot orkade jag tydligen titta på 26 avsnitt av Endeavour (Unge kommissarie Morse). Men efter det har jag inte velat se åt ett TV-program heller på evigheter. 🙂

En av de böcker jag ändå har läst några rader i är Yarden. Det är min näst äldsta hyllvärmare just nu och den har stått i hyllan sen januari 2012 och väntat på att bli läst. Eller, jag började faktiskt en gång förut men kom av mig. Den här gången känner jag att boken ligger rätt i tiden för mig. Den är långsam och med ett härligt språk och jag tar mig tid att njuta av den. Fast njuta kanske låter lite konstigt med tanke på att det beskrivs en hel del elände. Jag hoppas på att friskna på mig och orka läsa ut den under den kommande julledigheten. Tillsammans med en hel del annat!

De senaste åtta nätterna har jag arbetat på det stora transportföretaget med att sortera försändelser på tid och ackord. Jag sover då ett par timmar under morgonen. Skiftet påbörjas vid midnatt och avslutas klockan åtta på morgonen. Paketen väger upp till fyrtio kilo och ska lastas upp på ett rullande band. Jag tömmer gallerkärrorna och hivar upp paketen, sextusen på åtta timmar. Vi är två män, en på var sin sida om bandet. De andra roterar, kastar paket en timme, kör sedan truck, scannar eller vad de nu gör. Så är det inte för oss inhyrda. Vi står på vår plats. Timme efter timme. Jag har fortfarande arbetet värkande i kroppen. Jag sover några timmar, mellan halv nio och två. Det är som om en osynlig tyngd fäste mig i världen. Jag kommer inte loss. Jag söker efter befrielsen och fjättras bara mer och mer.

 

14 reaktioner på ”En smakebit på søndag: Yarden

  1. paulamerio

    Jag har inte läst något av hans verk men känner till namnet. Hoppas boken faller på läppen nu då, när man är sjuk orkar man sällan engagera sig i en bok även om tiden finns. Trevlig adventsafton

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s