Månadssummering december 2019

Ja herregud vilket platt fall det blev med läsningen i december efter åtta lästa böcker i november. En kortroman, en novell och så halva Prestationskoden och hela regelhäftet till Gloomhaven. Och den sistnämnda var banne mig ingen lätt läsning kan jag lova! Å andra sidan hann jag med ca 19 sjukdagar. Inte nödvändigtvis ligga däckad-dagar men åtminstone så pass att jag inte tränat. Det betyder att jag antingen känt mig på väg att bli sjuk, varit krasslig, varit sjuk och sen varit på väg att bli frisk.

Man kan ju tycka att en sådan månad kan generera mycket lästid men jag har inte orkat. Däremot orkade jag se 26 avsnitt av Endeavour. På raken. Det rekommenderar jag inte. Till sist var jag innerligt trött på Morse och hans gelikar men ändå har man en sån där liten dum-gen som säger åt en att göra klart. Den kunde jag ha större nytta av i många andra sammanhang!

Jag tror faktiskt inte jag gjort så mycket annat. Jag ställde in konserten med Avantgardet för att jag var sjuk och jag sköt fram bokcirklande för att jag var sjuk. Fyra dagar innan jul tog jag tag i julfirandet och fixade några få klappar och presenter samt beställde hem lite mat. Och dagen innan jul gjorde jag mina godisar, grönkålspiroger, tofuskagen och rotsaksgratäng.

Efter jul hade jag några fler sjukdagar och nu har jag hållit mig frisk i hela två dagar (peppar, peppar). Då har jag ägnat mig åt att försöka skaka liv i kroppen och faktiskt skjutit nytt PB i bågskyttet! Det är en av de härliga sakerna med att vara nybörjare inom sport, man sätter hela tiden nya PB. I löpningen går det lite trögare på den fronten… 🙂

Jag lyckades inte med mycket ur min läsplanering utan får ta med mig några halvlästa böcker in i nästa decennium men det känns helt ok. Däremot lyckades jag med konststycket att läsa hela två hyllvärmare (à typ 150 sidor totalt, haha). Extremt annorlunda är också att jag läste bara män, min årssammanfattning kommer inom några dagar men jag är övertygad om att den kommer visa på kvinnlig dominans bland mina lästa författare.

Månadens bästa: Yarden
Denna hyllvärmare som ståt i min hylla sedan 2011 visade sig vara helt fantastisk!

Månadens konstigaste: Ronny, hästen, myten och legenden
Om en kille som dödar en svan och äter upp den varvat med betraktelser om Stockholms lokaltrafik. Udda.

Lästa böcker december 2019:

  • Ronny, hästen, myten och legenden av Eric Ericson
  • Yarden av Kristian Lundberg

BÖCKER

Totalt antal lästa böcker: 2
Svenska/engelska: 2 / 0
Pappersbok/e-bok/ljudbok: 2 / 0 / 0

Romaner: 1
Barnböcker (0-12): 0
Ungdomsböcker (13+): 0
Fackböcker: 0
Seriealbum: 0
Noveller: 1
Novellsamlingar: 0
Pjäser: 0
Diktsamlingar: 0

Ursprung

Hyllvärmare: 2
Bokhylleböcker: 0
Biblioteksböcker: 0
Nyinkommet: 0
Rec.ex: 0

FÖRFATTARE

Totalt antal lästa författare: 2
Kvinnor/män: 0 /2
Levande/döda: 2 / 0
Antal författare jag läste för första gången: 2

GEOGRAFI

Antal böcker per världsdel:

  • Afrika: 0
  • Asien: 0
  • Europa: 2
  • Nordamerika: 0
  • Sydamerika: 0
  • Oceanien: 0

Antal böcker per land:

  • Sverige: 2

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s