Läsplanering januari 2020

Ny månad och nytt år! Den ljuva känslan av ett oskrivet blad framför en får mig alltid att gå bärsärk när det kommer till planering. Men när det kommer till mål är jag mer försiktig, jag har aldrig några antalsmål för vare sig läsningen eller träningen. Däremot kan jag vilja vidga mina vyer/styra mig själv lite eftersom jag lätt blir bekväm. Vad jag har tänkt mig under året skriver jag mer om framöver.

Januari inleds skönt med ett fortsatt jullov innan terminen tar vid. Jag hoppas på att hålla mig frisk och planerar att träna rätt mycket under januari. Jag har en önskan om att yoga mycket mer än vad jag gör (typ noll) och hoppar alltid på Yoga with Adrienes 30-dagsutmaning i januari men jag kommer också alltid av mig sen efter ett tag när jobbet dragit igång. Dessutom ska jag köra en runstreak i januari. Jag har länge varit emot runstreak men har ändrat lite inställning på sistone och nu är jag extremt taggad att komma igång med löpningen efter alla sjukdomar i nov-dec. Däremot är jag inte fixerad vid själva streakbiten utan om jag springer 8 dagar och sen inte hinner/är sjuk den 9:e så kan jag bara börja om. Va sa ni? Bokblogg, inte träningsblogg. Jaha, sorry.

Jag har en uppskjuten bokcirkel nu i veckan där vi ska prata om The Hate U give som jag läste i november och nästa bok blir Små eldar överallt till ännu en träff i slutet av månaden. Sen har vi inte bestämt exakt datum för vegan- och feministcirklarna utan vi sa lite luddigt att vi skulle ses i jan/feb.  I övrigt så ska jag gå och se Snövit på Dansens hus och det ska bli riktigt kul. Jag var inte alls där så mycket förra året som jag brukat tidigare.

Januaris läsning får framförallt handla om att läsa klart böcker, dvs det jag skulle gjort i december men aldrig orkade. Lucia Berlin ska läsas till feministcirkeln och som hyllvärmare fortsätter jag med noveller och väljer Tolstoj. Någon barnbok till Barnboksprat bör läsas och sen är det helt galet att jag inte läst Rhodin ännu. Pinsamt faktiskt. Sist men inte minst så ska jag läsa på lite mer om vad jag kan göra bättre för klimatet. Hoppas nu jag håller mig frisk så att jag orkar att läsa!

  • När ljungen blommar av Petra Rhodin
  • Prestationskoden av Johan Renström
  • Så jävla trött av Gemma Hartley (släpande gammal bokcirkelbok)
  • Dolda i det fullt synliga av Nuruddin Farah (släpande gammal bokcirkelbok)
  • Handbok för städerskor av Lucia Berlin
  • Efter balen av Lev Tolstoj
  • Små eldar överallt av Celeste Ng
  • Gör skillnad! från klimatångest till handlingskraft
   av Emma SundhMaria SoxboJohanna Nilsson
  • Någon barnbok

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s