Projekt blogga ikapp – hur gick det?

Efter ett par dagar med äntligen mer energi så har jag satt fart med alla mina utvärderingar och planer. En av sakerna jag ämnar fortsätta satsa på nästa år är, hör och häpna, recensioner. Kan tyckas inte helt udda för en bokblogg men jag har under en lång period haft en kluven inställning till recensioner och inte lyckats få ur mig dem. Tanken på dem (och kanske mina egna krav?) har gjort att jag bara skjutit upp dem tills jag inte längre kommit ihåg vad böckerna handlade om. Det var så min egen kategori Måndagsmikron föddes en gång i tiden.

Det var faktiskt en av mina utmaningar det här året att recensera så många släpande böcker som möjligt. De flesta har blivit måndagsmikro-recensioner men vissa böcker har förärats med ”riktiga recensioner”. Det beror lite på vad det är för typ av bok och hur mycket jag minns och så. Jag hade alltså böcker ända från 2014 som låg och släpade!

Antal gamla titlar recenserade under 2019:

  • 2014 års böcker: 1/1
  • 2015 års böcker: 12/12
  • 2016 års böcker: 28/28
  • 2017 års böcker: 9/27
  • 2018 års böcker: 5/34

Totalt alltså 55/102! Det är ju ändå mer än hälften och drygt en i veckan! Dessutom kan jag äntligen bocka av 2014, 2015 och 2016! Med reservation för att jag faktiskt skippat att recensera några barn- och ungdomsböcker. Om jag fortsätter i den här takten så kan ju Måndagsmikron gå i graven till 2021 men vi får se vad framtiden bär på. Ibland händer det saker som gör att jag kommer av mig eller inte orkar blogga helt enkelt.

Utöver dessa har jag också recenserat merparten av årets lästa böcker så jag är mer än nöjd med den här utmaningens utfall. Jag ämnar som sagt att fortsätta denna utmaning nästa år men det får bli ett eget inlägg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s