Hett i hyllan: Djävulen hjälpte mig

hettihyllanBokdivisionen hakar på Monikas inläggsserie Hett i hyllan där man bekänner sina heta synder i form av hyllvärmare!

I juli 2018 köpte jag min Letto och tillsammans med den följde ett gäng e-böcker; några noveller och några romaner. En av dem var Djävulen hjälpte mig av Caroline Eriksson. Det är en bok jag inte hade hört talas om och jag är inte helt säker på att det är min kopp te heller. Men å andra sidan så vet man aldrig och det är skönt att ha några böcker på lut i Letton utifall att vad som helst händer.

När jag googlar på den så ser jag att det är en berättelse som baseras på ett riktigt svensk historiskt mord, Yngsjömordet, vilket jag inte känner till men så har jag heller aldrig varit så specifikt intresserad av just historiska mord. Mordet ledde dock till den sista avrättningen av en kvinna i Sverige så det verkar ju ändå vara intressant och signifikant. Eriksson gav sen ut en till bok och serien kallas Svenska mord men det verkar inte ha blivit mer än två böcker och då är det kanske inte mycket till serie egentligen. Boken beskrivs som psykologisk spänningsroman och det låter ju ändå helt ok.

4 reaktioner på ”Hett i hyllan: Djävulen hjälpte mig

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s