En smakebit på søndag: Pachinko

en smakebit

De två norska bokbloggarna Flukten fra virkeligheten och Betraktninger delar på värdskapet för En smakebit på søndag som de bästa varannan veckas-föräldrarna! Tanken är att bokbloggare varje söndag uppmanas att välja ett stycke ur en bok de läser just nu för att väcka nyfikenhet och intresse för den.

Ännu en fin semestervecka har passerat. Träning, läsning och det gamla vanliga. Vi hade lite dramatik på dagens cykeltur med ett lätt olycksfall och förhindrandet av en skogsbrand men annars har det varit lugnt. Nu ska vi påbörja fasen ”värm upp inför jobbet” här och en efter en trilla tillbaka i de gamla hjulspåren. Jag har inte riktigt påbörjat Pachinko ännu men ska göra det ikväll så jag kör en klassiker och bjuder på inledningen!

Historien har svikit oss, men det spelar ingen roll.

Vid sekelskiftet bestämde sig en åldrande fiskare och hans fru för att ta in hyresgäster för att tjäna extra pengar. Båda var födda och uppvuxna i i fiskebyn Yeongdo – en åtta kilometer bred ö vid inloppet till hamnstaden Busan. Under deras långa äktenskap hade de fått tre söner, men det var bara Hoonie, den äldste och klenaste som hade överlevt. Hoonie var född med gomspalt och en klumpfot. Men han var kraftig byggd med breda axlar och gyllene hy. Även som yngling hade han det lugna eftertänksamma temperament han haft som barn.

20 reaktioner på ”En smakebit på søndag: Pachinko

  1. Paula Merio

    Tack för påminnelsen, den har jag länge tänkt läsa. Vet inte varför det inte blivit av, någon som tyckte den var svår? Eller lång? men mest har jag hört positivt om boken. Tack för smakbit

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s