Månadssummering november 2020

November blev nog ändå en fin läsmånad även om det  i perioder kändes som att jag inte hann läsa alls. Lite nytt, eller det har ju hänt förr, var att jag plockade upp lite boklyssnande också. Jag mjukstartade med några enkla fackböcker och lyssnade sen inledningsvis på Lisa och Lilly för att hinna med en 2 timmars strykhög också. Jag kan se poängen med att lyssna om man behöver göra något samtidigt som inte kräver tankeverksamhet även om jag föredrar att läsa med ögonen.

Jag hade ambitionen att läsa två av de fem hyllvärmare jag har kvar men det blev 0,5 läst. Så nu gäller det i december. Med en jul fri från släktbesök och ett jullov nästan halva månaden har jag fortfarande hoppet uppe. Jag har ju valt ut så korta hyllvärmare och dessutom vill jag verkligen slutföra den här utmaningen. Som man kan se i statistiken här under så har streamingböckerna seglat upp som en klar vinnare den här månaden och det är väl lite så det lätt blir. Av någon anledning så lockar de mer än alla mina stackars gamla böcker i hyllan. Trots att jag ju vill läsa mina böcker i hyllan. Jag funderar dessutom på att öka på nästa år till att läsa 24 st istället för 12. Ganska korkat/modigt av någon som idag ligger på 7/12 lästa böcker för i år. 🙂

Annars de här månaden har jag nog inte gjort så mycket alls. Ungefär som alla ni andra gissar jag. Inte ens tränat. Å andra sidan mår jag nog lite bättre i hjärnan just nu så att skära ner på precis allt var kanske vad jag behövde ett tag. Ska börja smyga in lite yoga nu tänkte jag så får vi se hur det går.

Månadens bästa: Humlan Hanssons hemligheter
Härlig, rolig och tankeväckande.

Månadens viktigaste: Främling i vita rum
En oerhört viktig bok om rasism med många personliga berättelser.

Månadens konstigaste: Älskaren
Varför är det här en klassiker? Jag tyckte nog att den var ganska osmaklig och inte alls en berättelse om passion.

Lästa böcker november 2020:

 • Främling i vita rum av Lovette Jallow
 • Lisa och Lilly av Mian Lodalen
 • Hälsobalansen av Rangan Chatterjee
 • En liten bok om tid av Malin Tegnhammar
 • Humlan Hanssons hemligheter av Kristina Sigunsdotter och Ester Eriksson
 • Älskaren av Margurite Duras
 • Mitt bottenliv – av en ensam axolotl av Linda Bondestam
 • Irrbloss av Elly Griffiths
 • Hetta av Jane Harper
 • Låt det som varit vila av Marianne Cedervall

BÖCKER

Totalt antal lästa böcker: 10
Svenska/engelska: 10 / 0
Pappersbok/e-bok/ljudbok: 2 / 6 / 2

Romaner: 5
Barnböcker (0-12): 2
Ungdomsböcker (13+): 0
Fackböcker: 3
Serieroman: 0
Essäer: 0
Noveller: 0
Novellsamlingar: 0
Pjäser: 0
Diktsamlingar: 0

URSPRUNG

Hyllvärmare: 0
Bokhylleböcker: 0
Biblioteksböcker: 1
Streamingböcker: 7
Radioföljetong: 0
Lånat: 0
Nyinkommet: 1
Rec.ex: 1

FÖRFATTARE

Totalt antal lästa författare: 10
Kvinnor/män: 9 /1
Levande/döda: 9 / 1
Antal författare jag läste för första gången: 8

GEOGRAFI

Antal böcker per världsdel:

 • Afrika: 0
 • Asien: 0
 • Europa: 9
 • Nordamerika: 0
 • Sydamerika: 0
 • Oceanien: 1

Antal böcker per land:

 • Australien: 1
 • Frankrike: 1
 • Storbritannien: 2
 • Sverige: 6

2 reaktioner på ”Månadssummering november 2020

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s