Tisdagtrion: Systrar

Ugglan och bokens Tisdagstrion handlar om att tipsa om tre böcker på veckans tema och att ta del av andra deltagares tips.

Veckans tema: Systrar

Systrar lär det finnas en hel del böcker om och jag kan tänka mig att det är en tacksam relation att skriva om. Här är några av mina favoritböcker om systrar:

Hjärtlinjer av Brit Bennett om de svarta tvillingsystrarna Desiree och Stella där Stella en dag upptäcker att hon är white passing och deras liv tar skilda vägar. Det här är den andra boken jag läst av Bennett och jag kan även rekommendera hennes debut The Mothers.

En halv gul sol av Chimamanda Ngozi Adichie handlar också om tvillingsystrar, Olanna och Kainene, som är olika till sättet och en otrohetsaffär splittrar dem. Framförallt handlar den här boken om Biafrakriget och min recension av den här boken är extremt bristfällig då jag skrev den så pass lång efter läsningen. Men jag minns att jag älskade den.

My Sister, the Serial Killer av Oyinkan Braithwaite är en aningens annorlunda berättelse om Korede och hennes lillasyster Ayoola. Ayoola har en liten egenhet att hon råkar mörda sina pojkvänner i tid och otid. När den snygge läkaren på Koredes jobb blir förtjust i Ayoola känner Korede att han måste räddas. En humoristisk och underhållande bok!

18 reaktioner på ”Tisdagtrion: Systrar

  1. Seriemördaren funderade jag faktiskt på, men valde annat i slutändan. De andra två hade jag däremot inte en tanke på. Tänk att jag har läst alla tre! Det hör inte till vanligheten 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s