En smakebit på søndag: Sällskapsmänniskor

Den norska bokbloggen Betraktninger håller i En smakebit på søndag där bokbloggare varje söndag uppmanas att välja ett stycke ur en bok de läser just nu för att väcka nyfikenhet och intresse för den. Ett trevligt söndagsnöje!

Veckan har rullat på och jag har varit sliten efter förra söndagens tuffa tempo-långpass. P.g.a. det, ett urtrevligt författarsamtall med Maggie O’Farrell och ett spontanbesök till min pappa så blev det inget gym denna vecka men löpningen och yogan fick jag till. Nu har jag klarat 21 dagars daglig yoga, det vore ju snöpligt att stupa så nära målsnöret (30 dagar). Igår var vi på en fantastisk konsert med Joel Alme. Gladare och mer ödmjuk göteborgare får man leta efter!

Som jag misstänkte förra veckan så läste jag ut Madonnan vid Nilen i veckan. Jag har fortfarande några få sidor kvar i Att föda ett barn men jag tog med mig den behändigare Sällskapsmänniskor igår på pendeltåget då min pappa bor en bit bort. Jag har läst runt 50 sidor och är inte besviken hittills. Jag gillade Queenie och känner igen mig i i Carty-Williams språk och humor.

Deras pappa, Cyril Pennington, var ingen fördomsfull man. Han hade fem barn. Fem barn som han kändes vid, med fyra olika kvinnor. Men att kännas vid är inte samma sak som at betala underhåll, eller som att vara fysiskt, psykiskt eller känslomässigt närvarande. Att kännas vid var, i Cyril Penningtons värld, att på det stora hela vara medveten om att han hade fem barn (och kanske fler än så, men han tänkte inte ge sig ut och leta), att komma ihåg vad de hette och någon gång ibland att de fyllde år samt att be dem om pengar när han hade det knapert.

18 reaktioner på ”En smakebit på søndag: Sällskapsmänniskor

  1. Bokföring enligt Monika

    Den här boken kände jag inte till. Vet inte riktigt vad jag ska tycka om Cyril Pennington efter den smakebiten.

  2. Paula Merio

    Det lät som ett behagligt pappa-liv, sen kanske de får försörja sin far när han blir pensionär. Tack för smakbit!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s