En smakebit på søndag: Ellens val Sommarnätter

Den norska bokbloggen Betraktninger håller i En smakebit på søndag där bokbloggare varje söndag uppmanas att välja ett stycke ur en bok de läser just nu för att väcka nyfikenhet och intresse för den. Ett trevligt söndagsnöje!

Oj vad jag har läst lättsmält litteratur denna vecka. Först blev det två Kristina Appelqvist och sen när jag slutligen tänkte att jag måste ta mig i kragen och börja med Shakespeare så damp senaste Ellens val ner i bibblans reservationshylla. Så den läste jag under förmiddagen. Jag har pluggat extremt lite och ska ta tag i det nu under resten av söndagen. Det är hög tid att ge mig i kast med Hamlet och En midsommarnatts dröm vilka jag ska läsa till på tisdag.

Nästan hela gårdagen tillbringades utomhus eftersom att det var 22 grader och sol här i Stockholm. Jag inledde med en lärardemonstration, tog sedan en sväng på stan och efter någon slags sen lunch kom vi äntligen iväg och sköt lite pilbåge under kvällen. Även onsdagen innehöll en demonstration men annars har jag varit hemma ovanligt mycket efter jobbet denna vecka. Jag kände mig t.o.m. lite krasslig i torsdags och funderade på att gå hem men förmodligen var det bara en av mina vanliga pseudo-krassligheter vilka dyker upp ibland. Jag ställde dock in universitetet den kvällen och vilade hemma i soffan istället.

Sommarnätter är åttonde delen i serien om Ellen och böckerna är alltid ett välkommet inslag i tillvaron. I den här boken är det fokus på Ellen, Ingeborg och Elisabeth.

Hon vände sig mot Anton och fadern. Båda två hade rest sig och vrålade i munnen på varandra så det inte gick att höra vad någon sa. Hon suckade trött medan hon tog en mun till av sitt portvin.

Tänk att de där två fick rösta, och inte hon.

12 reaktioner på ”En smakebit på søndag: Ellens val Sommarnätter

  1. Bokföring enligt Monika

    Jag har bara läst första delen i den serien. Gillade den, men det har ändå inte blivit fler.

  2. Paula Merio

    Det var en lång serie, tror inte jag läst någon som innehållit så många titlar. Tack för smakbit.

Lämna en kommentar