En smakebit på søndag: Folk som sår i snö

Den norska bokbloggen Betraktninger håller i En smakebit på søndag där bokbloggare varje söndag uppmanas att välja ett stycke ur en bok de läser just nu för att väcka nyfikenhet och intresse för den. Ett trevligt söndagsnöje!

Veckan har varit fantastisk eftersom att jag tillbringat ungefär hälften av den i fjällen, närmare bestämt då Vålådalen där jag och min kompis vandrade. Vi är supernöjda med allt (utom möjligen mygg & svidknott) och hade fyra härliga dagar med vandring och tältboende. Vi kom fram till Vålådalen på onsdagen och tältade där bredvid fjällstationen och tog sedan en slappardag på torsdagen innan vi åkte hemåt. Nu planerar vi nya äventyr!

Resten av veckan har ägnats åt att landa i storstan, packa upp, springa och yoga samt vara på en minnesträff för vår kompis som gick bort i cancer alldeles för tidigt. Under resan varvade jag Sly och Folk som sår i snö och den ena läste jag ut på tåget hem och den andra igår kväll. Tyvärr blev jag lite besviken på bägge men de innehöll också många fina bitar.

Jag ska slänga upp min månadsstatistik här senare under dagen men sedan tar jag den utlovade bloggpausen under juli så jag säger på återseende redan nu!

Han gick med tunga kliv, tog ut stegen ordentligt. Precis som han gjorde med sina ord. Som om han gick i kuperad terräng, med en tung säck på ryggen – även om det i verkligheten var asfalt under sulorna. Så ha de ättens alla män och kvinnor före också vandrat. Med bördor av kött, bärkontar rågade av hjortron och med kastlinan surrad runt överkroppen. Och så hade Biera färdats genom sin levnad: I skog och mark, över myrar, skogar och fjäll. Hans fotsteg hade formats av livet han levt, det var naturligt.

12 reaktioner på ”En smakebit på søndag: Folk som sår i snö

  1. Bokföring enligt Monika

    Myggen och knotten är väl det som är negativt med att ta sig norrut.

    Ha en härlig och avkopplande bloggpaus!

  2. Paula Merio

    Förstår att du är vederkvickt efter vandringssemestern! Jag har börjat lyssna på den här boken men den funkade inte alls för mig. Vet inte om det var texten eller uppläsaren som var stötestenen, men skam till sägandes gav jag upp.

    Ha nu en skön bloggpaus o tack för smakbit

  3. Oj jag önskar att jag hade lite bättre kondition just nu så att jag också kunde ge mig ut på vandring! Jag får helt enkelt öva mig på lite lägre backar!

Lämna en kommentar