
Den norska bokbloggen Betraktninger håller i En smakebit på søndag där bokbloggare varje söndag uppmanas att välja ett stycke ur en bok de läser just nu för att väcka nyfikenhet och intresse för den. Ett trevligt söndagsnöje!
Så är den här till sist ändå, sista söndagen på lovet. Som tur är så har vi en ledig måndag också och det känns skönt så att jag hinner med allt jag inte hunnit hittills, haha, inte ALLT kanske men ni fattar! Veckan har ägnats åt bloggen & träning, en del läsning men inte för mycket eftersom jag har SÅ många recensioner att skriva. Just nu måste jag dock speeda på lite med den sista kursläsningen innan tisdagens seminarium.
Jag har också ägnat ovanligt mycket tid åt matlagning för att vara jag. Men jag vill ju fokusera lite på kost & träning i vår (när jag är pluggfri) och jag tror att jag kanske äter lite för lite generellt. Jag tycker liksom inte jag får så mycket resultat i träningen utan mest står och stampar på samma vikter. Så nu har jag påbörjat ett nytt annorlunda program för att få lite omskakning och så letar jag enkla en proteinrika bra veganska rätter. Jag är alls inte okunnig men tycker ju matlagning år så trist och vill väl bara ha en liten ny vind där också.
Planeringshjärnan går alltid på högvarv under jullovet och jag älskar att dra upp planer för året och framtiden. Jag har plockat ut en ny kapselgarderob, eller i alla fall ett första utkast till den och jag var och kompletteringshandlade två par byxor och en kavaj häromdagen. Jag tycker det är jobbigt att köpa kläder men det är så skönt att handla på Arkivet (en välsorterad second hand) för där kollar jag bara på det som hänger i min storlek, plockar ut 3-4 plagg som kanske kan vara något och om något passar köper jag det och annars inget.
Idag står det vinterpromenad på schemat och efter det måste jag som sagt pluggläsa lite och jag hoppas jag blir klar så att jag även hinner njutläsa i Passera. Jag testar ju ”book annotation” med den och tycker att det är kul, annorlunda och givande läsning!
Argonauterna hade jag för mig var hypad när den kom men jag var inte alls beredd på vad det var för en typ av bok: väldigt självutlämnande (eller ja, partnern också) memoarer som kryllar av citat och referenser. Den kommer bli intressant att diskutera!
Arrogansen i det hela. Å ena sidan det aristoteliska, kanske evolutionära behovet att kategorisera allting – rovdjur, skymning, ätbar – å andra sidan behovet att hylla det transitiva, flykten, varandets stora soppa i vilken vi faktiskt lever. Tillblivelse, kallar Deleuze och Guattari denna flykt; djurtillblivelse, kvinnotillblivelse, molekyltillblivelse. En tillblivelse där en aldrig blir till, en tillblivelse vars regel varken är evolution eller asymptot, utan en viss vändning, en vändning inåt,
”vänder inåt min egen
vänder in mot
mitt eget jag
till sist
vänder ut från den
vita buren, vänder ut från den
ladyns bur
vänder till sist”
[Lucille Clifton]
Det var en helt okänd bok för mig!
Matlagning tycker jag också är tråkigt, vi gör ryck då och då när vi försöker få ordning på maten. Sonen däremot älskar att laga mat, men det får vi ju bara njuta av när han kommer hit…
Arkivet har jag varit på en gång, men hittade inte så mycket i stora storlekar…
Nej jag funderade faktiskt på om de bara har typ XS-L för det finns inte så många ställ för varje storlekskategori. Jag har också en kockutbildad son men han bor 55 mil härifrån så jag förstår preeecis hur du har det!
Tack för smakbiten! Känner igen boken men har inte läst den.
Lycka till med nya träningsprogram och maten. Tycker också det är ganska tråkigt med matlagning och det blir tyvärr samma rätter hela tiden..
Tack! Hm, det kanske är en grej bland bokälskare; att vi hellre läser än lagar mat? 😁
Tröttnat på matlagning, tyckte om Argonauterna, funderar på omläsning.
Ah, ja den kan behövas läsas om och läsas långsammare än jag gör nu!
nej, matlagning är ingen favoritsysselsättning. baka bröd är trevligt. Argonauterna känner jag till men har inte läst. tänkte att jag skulle läsa Blått. tack för smakebiten! god fortsättning på 2025!
Jag är inget vidare på att baka bröd heller tyvärr. När barnen var små bakade jag kakor ibland och det var kul men nu blir det sällan av längre.
Känner igen titeln, men har ingen aning om varifrån. Författaren känns obekant för mig.
Matlagning tycker jag är kul 🙂 Men inte så mycket på vardagar, då finns ingen tid.