Spår i snön

Titel: Spår i snön

Författare: Jonas Karlsson

Förlag: Novellix

Utläst: 11 feb 2012

Mitt betyg: 4/5

Efter att ha blivit vän med e-boksformatet så ville jag raskt ha fler. Ett så enkelt, snabbt och smidigt sätt att få tag i litteratur man vill läsa saknar nog motstycke i dagens bokvärld!  Jag har dock inte blivit så pass bra vän med dem att jag kan tänka mig att köpa dem ännu utan jag lånade några stycken på biblioteket och lade i mobilen. Jag körde på i Karlsson-spåret och började med att läsa en till av hans noveller. Nämligen den ensamma Spår i snön, ensam på så vis att den inte tillhör någon samling.

Huvudpersonen är ute och går med sin hund och följer spåren i snön av en liten pojke som bor i byn. Genom novellen så får man veta mer om pojkens bakgrund och händelser därikring. Jag vill inte säga mycket mer än så eftersom att det är en novell och jag  inte vill spoila den helt.

Jag vet inte om det beror på att denna novell kom i enpack men jag fångas inte lika starkt av den som jag gjort av tidigare noveller. Förvisso så har kanske inte varenda novell gripit tag i mig med en hejdundrande kraft i de två samlingar jag läst tidigare heller men resans gång genom böckerna har ändå lämnat ett bestående intryck. Nej, det kan inte bero på det för det finns enstaka noveller som är så otroligt starka, som Fakturan eller Huvudsaken i Spelreglerna. Det är nog helt enkelt så att jag nu läst så många av Karlssons noveller och att jag då jämför med sådana som jag uppfattar som aningen bättre. Det är absolut ingen dålig novell, jag ger den en fyra, men den griper inte tag i mig på det där sättet som jag gillar. Det är en bra novell, men det är någonting med historien som inte berör mig.

Köp på Adlibris eller Bokus eller låna på närmaste bibliotek!

En reaktion på ”Spår i snön

  1. Pingback: Mitt bloggår 2019 | Bokdivisionen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s