Himmel och helvete coming up

Det har varit bokprat igen. Vi diskuterade Drottningen vänder blad som jag gillat här. Alla gillade den och vi pratade lite om huruvida statsmakthavare läser eller inte, hur många hundar åt gången drottningen har haft eller om de alla varit ovanligt kortlivade samt om böckerna som namedroppas i boken. Kritik som framfördes vara att boken var ytlig och karaktärerna platta vilket jag nog kan hålla med om. Jag är inte så bra på att kritisera böcker, jag älskar dem gärna!

Jag fick lite tips på författare som jag kanske borde ha läst någon gång men inte gjort ännu; Ian McEwan och Curtis Sittenfeld. Om jag någon gång vill ge chick-lit en ny chans (och jag är ju grymt öppen för influenser och påverkan av alla de slag) rekommenderades Marian Keyes En oväntad semester och slutligen försöktes Cirkeln att säljas in hos mig. Jag har inte sagt att jag INTE ska läsa den, jag bara velar lite – det är ju en sådan däringa ungdomsroman 😉 och sen så är den hypad just nu.

Jag försökte själv att sälja in Överenskommelser, jag är nu halvvägs igenom den och njuter i fulla drag men jag är inte säker på att jag lyckades. Försäljning är min akilleshäl men avslutningsvis lyckades jag ändå få igenom den bok som så många tipsade om under Bokbloggsjerkan 24-27 feb, den när vi skulle tipsa om nordiska författare, nämligen Jón Kalman Stefánssons Himmel och Helvete. Jag fick frågan om jag fått den rekommenderad av folk jag litar på och jag svarade ja utan att faktiskt veta vilka ni egentligen är. Jag tror och hoppas dock inte att jag kommer att få skämmas för mitt bokval nästa träff.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s