En ovanerelaterad bok

3 En bok som har har med en ovana jag har att göra

Ja, just det, femton böcker var det.

En riktigt stor ovana som jag har, vid sidan om min obotliga tidsoptimism, är den så kallade det perfekta storhetsvansinnetsprojektet som ska bli så vansinnigt perfekt att det aldrig blir av. Som till exempel den här lilla till synes enkla utmaningen Femton böcker. Jag valde min första bok medan jag satt vid min stationära dator vilken är placerad på mitt skrivbord i vilket jag har mina scrapbooking-saker. Jag fick en briljant snilleblixt att jag skulle fota dessa femton böcker mot mina vackra papper och sedan dessutom fixa dem lite i Picasa och sätta en ram runt. Två böcker hann jag göra och under resten av sommaren har jag knappt rört min stationära dator, eftersom den är förknippad med mina studier ifrån vilka jag faktiskt har sommarlov. Istället har mitt sommarbloggande bestått av ett evigt pusslande på paddan (vilken inte är särskilt samarbetsvillig med bloggare) och ett och annat inlägg på den lilla netbooken. Allt detta har skett i soffans bekvämlighet långväga ifrån det studierelaterade skrivbordet.

Det kommer alltid en dag när jag inser mitt vansinne och idag är tydligen en sådan dag. Så här erbjuder jag en helt oredigerad bild, direkt från paddan. Boken är faktiskt riktigt bra men en del grejer är lite överkurs beroende på vilken typ av projekt eller så du driver.

Scrapbookingen då? Hör den till de där perfekta vansinniga projekten? Nja, jag genomgick en sorts nystart av livet för några år sedan och bestämde mig då för att bl.a. utmana mig själv och utvidga mina vyer. Jag är en övervägande teoretiskt lagd människa och en av mina utmaningar var att kreativitetsbomba mig själv. Jag började med lite sådana där makraméarmband och lärde mig sedan att virka och sticka litegrann. Virkningen gick över all förväntan men den ligger lite på is under min studietid. Jag gick en scrapbookingkurs (som enda deltagare!) och har gjort 3-4 LO’s. Det här är ett intresse jag verkligen vill utveckla men för det första är det enklare att virka efter bestämda mönster än att skapa fritt, jag är lite rädd för det. För det andra gäller studietids-isningen även här. Den gäller även för en mängd andra aktiviteter så som att skriva (även om bloggandet gills litegrann där), att rita och måla, att ta upp gitarrspelandet igen etc. Om tre år när studierna förhoppningsvis är avklarade och jag återgår till att bli en ”normal” 40-timmars arbetare igen ska jag sätta tänderna i alla dessa projekt och fler. Tills dess har jag förhoppningsvis dessutom skakat av mig alla perfektionistiska tankar. 🙂

20120806-224819.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s