Fiktiviteters julkalender fråga 1-8

Det började bra och jag svarade på fråga 1 och 2 inne hos Fiktiviteter men sen gick det stupande rakt utför. Jag stjäl därför hämningslöst idén med ett samlingsinlägg från Nilmas Bokhylla och ämnar således göra två till sådana här inlägg men den idén kanske också hamnar i en snödriva.

Lucka 1 – Vilken är din favoritbok av din favoritförfattare? Om du måste välja alltså…
Lätt som en plätt: Fågeln som vrider upp världen av Haruki Murakami! Jag har tjatat om det förr men jag blir sugen på att sitta i en brunn på riktigt när jag läser denna bok, mycket bättre än så blir det inte!

Lucka 2 – Vilken författare litar du på?
Utan att ha läst alla böcker i hela världen så vågar jag påstå att det inte finns någon författare som spottar ut sig idel femmor (dvs högsta betyg enligt min världsuppfattning) men jag har aldrig blivit besviken på Murakami även om jag tyckte att Sputnikälskling var lite magrare.

Lucka 3 – Vad läser du för annat än den litterära kvalitetens skull?
Hm, här blev det stopp. Det enda jag kan komma på är att jag allt tyckte det var lite pinsamt att skylta med omslaget till Överenskommelser när jag läste den på kollektivtrafiken men å andra sidan så gav jag den en femma och älskade den och det utan att skämmas. Däremot är jag inte sugen på mer romance utan jag är trogen Simona.

Lucka 4 – Vilken litterär form har du svårt för och har den överraskat dig positivt någon gång?
Poesi. Jag önskar så gärna att jag förstod mig på dikter men jag gör inte det. Jo, det händer att jag kan tycka att en dikt är vacker emellanåt men jag greppar bara inte formen. Tyvärr.

Lucka 5 – Vad blir du passionerat förälskad i?
Äsch, jag tror inte att jag är den typen. Jag är däremot sjukligt positiv och älskar väldigt många böcker som jag läser. Fast i och för sig, jag blev faktiskt lite kär i Aragorn när jag läste Sagan om Ringen-trilogin för många år sedan.

Lucka 6 – Hur får du tag i dina böcker? Köper? Lånar? Tigger? Stjäl?
Hehe, stjäl. Nej, så långt gånget är inte det här bokbrukandet ännu. I första hand köper jag, i andra hand lånar jag, i tredje hand har jag börjat tigga (och det är faktiskt lite beroendeframkallande) och i fjärde hand så norpar jag böcker ur readcyclingtunnor, bokbytarhyllor, hemma hos släktingar etc.

Lucka 7 – Vilken är din relation till konst?
Ungefär som med poesi så önskar jag att mitt konstintresse varit lite större och jag har faktiskt en liten önskan om att själv lära mig att måla lite i framtiden. Just nu är jag dock fast i 10-årsfasen med hästhuvuden och små hus så jag vet inte om jag hinner med detta innan Liemannen kommer. Min största relation till konsten är nog att mitt ena barn bär samma namn som en konstnär. Vilken tänker jag dock inte avslöja för det är inte så många som heter så men det är ett fint namn!

Lucka 8 – Hur många bokhyllor äger du?
Alltså, vi har en Expedithylla som inte endast rymmer böcker och i barnens rum är det heller inte bara böcker. Men totalt har vi 7,5 bokhyllor och sen har sambon en trave böcker bredvid sängen som nog skulle fylla en halv bokhylla till. De flesta av böckerna i hyllorna är faktiskt hans då han är måste äga-typen medan jag läser en hel del lånat eller e-böcker också. Men jag håller på att jobba ifatt så gott jag kan.

2 reaktioner på ”Fiktiviteters julkalender fråga 1-8

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s