Harry Potter and the Philosopher’s Stone

Titel: Harry Potter and the Philosopher’s Stone
Författare: J. K. Rowling

Förlag: Bloomsbury Publishing Ltd
Sidantal: 332
Utgivningsår: 2008 (Originalupplaga: 1997)

Utläst: 20 januari 2013
Mitt betyg: 4/5

Så har jag inlett en utav årets små utmaningar vilken innebär att läsa alla Harry Potter-böcker.

Harry Potter – det föräldralösa gossebarnet som växer upp hos sin elaka moster med familj och sen visar sig vara av trollkarlsbörd och dessutom berömd. Han antas till trolldomsskolan Hogwarts och blir där bra kompis med Ron och Hermione samt halvjätten Hagrid. I skuggorna lurar onda huvudskurken Voldemort, han som gav Harry ärret i pannan.

Det är klassisk saga det här med Askungevibbar och kampen mellan gott och ont men jag måste säga att jag gillar det! Som jag nämnt tidigare har jag sett snuttar av några av filmerna förut men nu fick jag hela storyn klarlagd för mig. Visa saker är såklart oklara fortfarande som förklaringen till varför Snape inte gillar Harry men min tioåring fyllde i resten som hastigast. Efter att jag läst boken såg jag hela filmen med barnen och nu förstod jag ju vem som var vem och vad de höll på med. Dessutom kunde jag ju sitta och briljera med mina enorma kunskaper om vad som var utelämnat eller tillagt i filmen jämfört med boken. Min tioåring har också läst boken men det var kanske två år sedan så han har glömt vissa saker. Ett extra plus med det här är just att jag blir delaktig i en stor bit av mina barns kultur och kan diskutera med dem om detta. Nu fattas bara att jag läser Minecraftboken och börjar spela det också för att ha total koll.

Jag valde att läsa serien på engelska då jag dels ville ha den i original, dels hade som ett av mina läsmål att läsa mer på engelska under 2013. Det var inga problem alls och jag tackar Fabulerat som tidigare berättat för mig vad cauldron betyder. 🙂 Hur ställer jag mig till fortsättningen då? Jo, jag vill väldigt gärna läsa den men jag tar det i takt med vad bokcirkeln bestämt. Mina barn verkar inte riktigt förstå vad ”läskö” betyder och att man ibland måste prioritera sina böcker och följa strukturerade planeringar.

Köp på Adlibris eller Bokus eller hela boxen: Adlibris eller Bokus

4 reaktioner på ”Harry Potter and the Philosopher’s Stone

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s