Plötsligt händer det!

Jag har i flera års tid letat efter en hästbok som jag läste till döds i mina ungdomsår. Jag trodde att den hette något med Ödehuset men har aldrig hittat något. Jag minns att den handlade om en tjej, Kate, som bodde på sina föräldrars fårfarm och en dag när hon och hennes kille hämtat hem en ny bagge så råkade de släppa ut den i samma hage som den gamle baggen och den nye prisbelönte baggen dog. Som straff för detta eller dylikt så kom hon att bo i något litet ödehus som hon fick renovera själv. Hon hade en Shirehäst och fick hjälp av en gammal gubbe och i slutet dog hennes häst eller föl medan det fanns ett sto eller föl på ett galoppstall i närheten så att det överlevande fölet kunde dia den andra mamman. Spännande va?

Jeeezus vad jag har letat efter denna, inte så mycket för att jag tror att det är fantastisk litteratur utan mer för att jag nästintill blivit knäpp av att inte hitta den eller att få veta vad den hette. Idag fick jag ett sådant där leta-ryck igen och försökte med olika sökkombinationer. Jag tänkte att det borde varit en australiensisk eller nyzeeländsk författare pga fårfarmen och letade bland allt som var relaterat till hästböcker och dessa länder. När sambon kommer förbi säger han ”men det kan väl lika gärna vara typ Irland”. P-u-c-k-o-jag, har jag inte sett massor av får på engelska deckare??? Jag styr om och börjar söka på engelska hästböcker och plötsligt händer det! Tada!

The January Queen av Joyce Stranger eller i svensk översättning Djuren på Ödegården!

Beskrivning av boken:
Kate Malone is spoiled and irresponsible.  After she is responsible for a disaster on her parents’ farm, her mother decides she must stand on her own two feet, and she is sent to live in a cottage nearby.  She buys January Queen, an in foal Shire mare, and with the help of the January Queen’s former owner, Joe, she learns how to look after herself and her animals.

Är jag lycklig nu? Ja
Kommer jag att köpa den på bokbörsen? Ja 🙂

5 reaktioner på ”Plötsligt händer det!

    1. Jag blev faktiskt lite tårögd av lycka. Jag har inte läst denna bok sedan kanske 1990 och det var den och Jane i ponnystallet som var min absoluta favoriter. Lite pinsamt då att jag inte ens vetat vad den hette!

  1. Pingback: Djuren på Ödegården (tillbaka till barndomen) | Bokdivisionen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s