Tre-i-ett-inlägg med vinst

Kvällens fantastiska nyhet är att jag vann Elfriede Jelineks Älskarinnorna hos Nobelprisprojektet! Denna bok som också ingår i den feministiska kanonen är jag väldigt nyfiken på.

Dagens litterära avslut var att jag läste ut Stäppvargen. Jag har dock inte samlat ihop tankarna nog för att kunna skriva ett inlägg om den men det kommer (jag har däremot skrivit lite om pedagogisk dokumentation). Nu ska jag ta tag i Boktjuven för att jobba lite på Världsutmaningen!

Förmiddagens oväntade bokintrillning var Bonniers vegetariska kokbok som min mamma tyckte att jag förtjänade och gav mig i samband med att hon hämtade upp barnen för ett Skansenbesök. Jag gillar inte matlagning något vidare och äter helst fil eller gröt om bara jag ska ha. Många av recepten i denna bok lät dock väldigt goda men de måste ju fortfarande tillagas. Även om jag inte är helt bekväm med själva hantverket matlagning så är det framförallt tidsåtgången i samband med aktiviteten jag vänder mig emot. Gröt i mikron: ca 3 min. Vilda skogsbiffar med nyponkompott: säkert 45-60 min. Boken var dock väldigt fin och jag gillar särskilt den råa strukturen på omslaget. Tack snälla mamma!

2 reaktioner på ”Tre-i-ett-inlägg med vinst

  1. Älskarinnorna är den enda bok jag läst av Jelinek, men jag tror att den är den mest lättlästa. Resten av hennes böcker får vänta. Men Älskarinnorna var riktigt bra måste jag säga. Så grattis till en läsupplevelse!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s