Lucka 15 – British Sports Book Awards

julkalender 2013

British Sports Book Awards

Under avdelningen snäva kategorier hittar jag det här priset. Det är ett brittiskt litteraturpris som har delats ut sedan 2003 för en rad olika kategorier inom ämnet böcker om sport. T.ex. bästa golfbok, bästa hästkapplöpningsbok, bästa biografi, bästa illustrerade bok etc.

Inom varje kategori utses en vinnare av en jury bestående av sportjournalister, mediafolk, återförsäljare och entusiaster. Därfter läggs alla vinnare ut på nätet och allmänheten får rösta fram en total vinnare. Det finns en rad olika sponsorer bakom detta pris men det är faktiskt inte Storbritanniens enda pris inom böcker om sport utan William Hill Sports Book of the Year är ett annat stort pris.

2013 års vinnare i kategorin Best Overall Winner blev Bobby’s Open: Mr Jones and the Golf Shot that Defined a Legend by Steven Reid, dvs vinnaren i golfklassen  Bland övriga pristagare hittade jag faktiskt en bok jag klämt på i bokhandeln och som jag är nyfiken på: Running with the Kenyans: Discovering the secrets of the fastest people on earth av Adharanand Finn vilken var årets vinnare i kategorin best New Writer. Det finns tyvärr ingen kategori för böcker om löpning.

För mer information besök prisets hemsida

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s