HBTQ-boktips till Putin: Tillbaka till henne

Regnbågsflaggan

Sanna kom på den fantastiska idén att ge Putin några boktips på HBTQ-tema. Hanna hänger på (jag lånar flaggbilden från henne), Bokmoster likaså och jag kände direkt att jag också ville vara med och tipsa. Det kanske inte blir så många tips (jag måste konsultera min läsdagbok lite) men jag kan inte gå miste om chansen att redan nu tipsa Putin om min största favorit:

Tillbaka till henne av Sara Lövestam
Denna fantastiska pärla om Signe och hennes förbjudna lesbiska kärlek i Sverige under början av 1900-talet samt den hårda kampen för den kvinnliga rösträtten. En lysande berättelse som får dig att känna den längtan, lidelse och smärta som Signe tvingas utstå för att hon är en homosexuell kvinna och dessutom får dig att fullständigt fascineras av, inspireras och respektera det oerhörda arbete som lades ner för att förändra ett gammalt förlegat synsätt om att kvinnor inte var förmögna rösta. Men vet du Putin, man kan ändra sig och det är helt ok.

tillbaka-till-henne

5 reaktioner på ”HBTQ-boktips till Putin: Tillbaka till henne

  1. Pingback: HBTQ for Putin: Ungdomslitteratur - Feministbiblioteket

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s