Dagboken en odyssé eller stillestånd?

Jag har skrivit någon gång att jag ibland fungerar på att skriva dagbok igen. Igen och igen, jag gjorde det ett tag som typ tioåring och sen igen som runt tjugoåring. Jag missade det som trettioåring (hej småbarnsförälder) så nu med några år kvar till fyrtio kanske det är dags igen.

Ett par gånger har jag prövat online men det är liksom inte rätt för mig. Jag testade en ny sajt som hette Oh life för ganska precis ett år sedan men jag skrev nog bara två-tre gånger och nu ska de lägga ner.

Så igår kväll kl 22:30 bestämde jag mig för att jag skulle prova det här med pappersdagbok igen. Jag googlade i 1,5 timme på hur man gör när man skriver dagbok och vad man ska skriva i den. Jag skojar inte, när jag googlar så gör jag det fullt ut. Men jag vet faktiskt inte vad jag vill skriva i den. Ibland tänker jag att det kan vara kul att läsa om vad jag gjort i livet, att det liksom blir ett dokument över mitt liv. Men ärligt talat – vem vill läsa att jag den 6 okt 2014 frös i en lekpark och åt broccolisoppa till lunch? Tänk er 365 sådana berättelser gånger 40 år eller vad man förhoppningsvis har kvar. Man kan också ha sin dagbok som något forum för sina tankar och känslor. Yeah right. Sådant vågar jag ändå aldrig skriva eftersom att jag alltid tror att någon kommer att läsa min dagbok. på framförallt amerikanska sajter hittar jag något som heter Journaling prompts. Påminner väldigt mycket om kusinen Writing prompts och om jag skriver om t.ex:

  • What scares you?
  • Places you’ve enjoyed visiting?
  • What are your views on religion?

Blir det då en dagbok eller blir det inte mer en skrivbok där jag bara övar på att flödesskriva? Är detta en dagbok som jag skriver just nu? Scribo, ergo sum?

Jag googlade såklart också på olika varianter – ettårs, femårs, tioårs, med ränder utan ränder, stora, små, med spiralrygg eller inbunden och så på sagolikt vackra Paperblanks.

paperblanks journalpaperblanks journal2

Idag tillbringade jag 1,5 timme (jag skojar inte nu heller) på att leta i bokhandlar och olika affärer efter någon bok som kändes rätt. Jag klämde på några fantastiska Paperblanks men insåg att jag inte skulle våga skriva i dem. I de där ska man skriva något vackert. Till sist hittade jag något som dög på Lagerhaus, sen hittade jag några till på Åhléns som nog dög bättre och till sist blev jag tvungen att handla fina pennor också.

Så nu sitter jag här fullt utrustad och vet inte vad jag ska skriva. Google, plz help!

En reaktion på ”Dagboken en odyssé eller stillestånd?

  1. Pingback: Hur skriver jag? | Bokdivisionen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s