Praised be bokcirkeln

Efter ett bokfyllt sportlov har det varit en klen bokvår för mig. Tiden har förmodligen fyllts med en hel del slösurfande men också lite maraträning, jobbsökeri med gott resultat samt ett sprillans nytt gymkort vilket jag använt flitigt. När jag nu tog mig i kragen och skrev upp vårens lästa böcker så är det i princip bara bokcirkel-böcker jag läst. Vilken tur då att jag numera är med i två bokcirklar så att det åtminstone genererade två lästa böcker varje månad.

Jag har varit med i samma bokcirkel, om än med krympande medlemsantal, i snart 3,5 år. Numera snackar vi inte så mycket om böckerna längre men vi läser åtminstone en till varje träff. Vi försöker dessutom matcha boken med lämplig restaurang och jag har fler än en gång börjat bakifrån och sett ut en restaurang jag vill besöka och därefter valt bok. Jag blev ju vegan förra sommaren (efter 25 års pescatoriankost) så jag vill gärna gå någonstans där det finns bra mat för mig också. Vilket i och för sig inte är alltför svårt i Stockholm idag.

I vintras ville jag gå med i en feministisk bokcirkel men deras träffar matchade inte mitt arbetsschema och dessutom låg de på fel sida stan. Vad gör man då? Jo startar en egen såklart. Vi är under uppbyggnad och har hunnit med att läsa hela fyra böcker redan.

På väg hem från min senaste träff med dem så fick jag en förfrågan om att gå med i ytterligare en bokcirkel där det endast är veganer med. Veganismen är ju på framfart i Sverige och världen men jag känner en ganska stor diskrepans emellan mitt irl-liv och mitt internet-liv där jag känner mig som en i gemenskapen på nätet men en udda fågel irl. Det ska hur som helst bli kul att träffa dem i höst!

Den enda bok jag läst i april-maj som inte var en bokcirkelbok? Tjänarinnans berättelse såklart. Praised be…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s