Nyfiken på… N.K. Jemisin

Ibland är det inte bara enstaka böcker utan hela författarskap en blir nyfiken på.

För ett tag sedan hörde jag talas om sci-fi-författaren N.K. Jemisin och blev intresserad. Igår läste jag att hon tre år i rad tagit hem Hugo Awards i kategorin Best Novel för sin trilogi Broken Earth series! Jag har ingen stenkoll på Hugo Awards men läste tidigare i år Peking den hopfällbara staden av Hao Jingfang som vann förstapris i kategorin Best Novelette 2016 och den var riktigt bra. Jag är en rätt sparsmakad sci-fi-läsare och tror att jag har en hel del litteratur att upptäcka och gilla i denna genre. Vad är ditt bästa tips till en nybörjare?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s