Höstenkät 2018

Nu har jag äntligen också hakat på Lottens höstenkät!

1. Vad är det bästa med hösten?
Höstluften och de vackra färgerna utomhus. Man kan mysa inomhus hur mycket som helst. Det finns ett litet läslov med chans till återhämtning. Mörkret lägger sig långsamt för att sedan kulminera i julens ljusfest. Jag älskar årstider!

2. Tips på en bra bok som utspelar sig på hösten?
Oj, det kan jag inte svara på trots att jag tänker så det knakar och t.o.m. googlar febrilt. Däremot älskar jag böcker som utspelar sig på karga vindpinade öar vilka i sig alltid har en slags höstkänsla. T.ex. Roy Jacobsens De osynliga! Sen är jag, för att vara en person som inte direkt gillar deckare, sanslöst förtjust i TV-serien Shetland (språket, miljöerna, musiken, allt!) så jag har länge tänkt att jag borde läsa Ann Cleeves. Läste Peter Mays trilogi om Yttre Hebriderna förra sommaren och den var också vindpinad och härlig!

3. Vilken bok ser du fram mot mest den här hösten?
Slutet av Mats Strandberg är jag pepp på! Annars läser jag inte så många nya böcker utan släpar efter lite i utgivningen och läser mest billiga pockets eller biblioteksböcker. Nattfjärilen av Katja Kettu vill jag dock gärna läsa längre fram!

4. Har du någon speciell läsutmaningen den här hösten? Eller låter du inspirationen styra?
Nä, jag har nog mer eller mindre gett upp läsutmaningar. Eller förresten, jag försöker få läst en hyllvärmare varje månad. Hittills har det inte gått så bra. Jag pluggar ju litegrann nu (50% på kvällstid) plus är med i tre bokcirklar så mitt läsande är rätt styrt. Men alla bokcirklar är så bra så jag vill inte ge upp någon!

5. Har du något speciellt inplanerat den här hösten som du kan se fram mot?
Jag ska lyssna på Chimamanda Ngozi Adichie för första gången! Jag har ett par härliga teaterbesök/dansföreställningar att gå på. Och så ska jag se Avantgardet live igen. För dig som missat dem så är de Sveriges just nu bästa liveband. I övrigt ser jag fram emot varje pass på gymmet och varje helg när jag kan frossa i böcker!

6. Är det någon film eller TV-serie som du ser fram mot att se den här hösten?
Det dyker upp reklam för intressanta filmer hela tiden i mitt Facebook-flöde vilka jag antecknar någonstans men sen glömmer jag ofta bort dem. Jag är ingen bra biogäst och har inga streamingtjänster regelbundet (utan bara någon gång då och då när jag vill se något speciellt). Häromdagen såg jag reklam för Colette, den vill jag se! Och så gillar jag svenska såpan (får man väl kalla det va?) Vår tid är nu som precis drog igång igen.

2 reaktioner på ”Höstenkät 2018

  1. Så kul att du gjorde enkäten 🙂
    Blir riktigt avis på att du ska lyssna på Chimamanda Ngozi Adichie! Bokcirklade gjorde jag förut, men det blev för styrt då, och för lite prat om böcker… Jag kan starkt rekommendera Shetlandsserien i bokform, fast den skiljer sig en hel del.

    1. Jo, jag håller med om att läsningen blir styrd men det är ändå så kul att prata om böckerna så det blir värt det. Jag har förstått att böckerna skiljer sig och halva nöjet är som sagt att se miljöerna, att höra språket och så tycker jag att både Henshall och O’Donnell är så bra. Hela castingen är bra! Men språket är bäst! ❤️

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s