Hyllvärmarutmaning 2019

Ja, jag vet. Läsutmaningar är i n t e min grej. Jag har t.o.m. lagt ner dem under några års tid och jag har dessutom slängt alla mina gamla sidor om tidigare utmaningar så jag minns knappt ens vilka jag haft! Läsa olika länder har jag haft, läsa mer feministiskt likaså, läsa klassiker såklart och säkert någon kaosutmaning. Jag har också haft köpstopp och försökt att bara läsa sånt jag har (det gick si så där) men man lär ju så länge man lever och en del av oss lär sig aldrig. Så därför presenterar jag här 2019 års läsutmaning som blir en Hyllvärmarutmaning!

Jag kan ha haft något liknande förut men den här gången förutsätter jag mig det modesta att läsa en hyllvärmare i månaden. En hyllvärmare år 2019 betyder för mig en bok som jag skaffat 2017 eller tidigare. 2018 års böcker gills inte, de får såklart gärna läsas ändå men de generar inga poäng.

Jag köper få böcker numera och det är noga genomtänkta inköp där jag antingen vill stödja en viss författare lite extra eller där det är en bok som jag vill ha i min bokhylla. Jag har en förkärlek för att samla på mig böcker med feministiskt tema just nu och så är det några favoritförfattare som gärna får flytta in. Fast inte ens dem känner jag samma behov av att äga nu längre. Det är så enkelt att bara låna på bibblan om man vill läsa om.

Så om ett år får vi alla veta det spännande svaret på frågan: Did she make it?

8 reaktioner på ”Hyllvärmarutmaning 2019

  1. Den här utmaningen kör jag varje år, inofficiellt 🙂 Det brukar bli ett 40-tal hyllvärmare lästa, men det hjälper inte ett dugg, de blir bara fler och fler. Trots att jag försöker att inte köpa nytt 🙂

  2. Jag har också tänkt läsa hyllvärmare även om jag inte har kallat det för en hyllvärmarutmaning även om det är just vad det är. Ska prioritera böcker ur egna hyllan och har valt ut 12 hyllvärmare som jag ska läsa.

  3. Jag har också tänkt mig en hyllvärmarutmaning för 2019. Har inte riktigt bestämt mig för om jag ska låta de böcker ingå som jag rotar fram ur hyllan till Månadens språk eller om jag ska ha en separat lunta. Hej mig och heja dig! 🙂

    1. Det är ju skönt om det går att kombinera. jag kommer att läsa en av mina hyllvärmare til en av bokcirklarna i jan/feb. Det gäller ju att vara smart när man föreslår böcker. 😉 Ja, heja oss!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s