Streetdance-filmtips på SVT

Marta Vunsh performing her final dance on Superhumans dance battle. Photo by Ilja Tulit on Unsplash

Idag är första dagen på sportlovet och jag har tillbringat den med att njuta och vila rätt hårt. Slöscrollade igenom SVT play och upptäckte då en kortfilm om danskollektivet Juck vilka jag såg live för ett par år sedan. De är riktigt coola och jag blev genast supersugen på att se mer dans igen. Min absoluta dansfavorit är ju just streetdance och när filmen om Juck var klar kom jag åt någon knapp så att en K special började rulla. Jag gissar ett det var en nerklippt version av dokumentärfilmen Martha & Niki. Den var så bra och fin och rekommenderas verkligen! Jag insåg att jag ju utöver att hänga på Dansens hus borde besöka någon dance battle. Googlade och hittade uttagningen till årets Juste Debout här i Stockholm men den hade precis varit såklart. Jag får leta vidare!

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s