Tipsar om Library Thing (igen!)

Jag har tipsat om Library Thing tidigare men måste göra det ännu en gång. Jag vet att de flesta hänger på Goodreads och är sociala men jag som mest bara vill ha en bra katalog över mina böcker gillar verkligen Library Thing. Jag kan förmodligen göra exakt samma sak på Goodreads och har varit på väg in där några gånger men sen ändrat mig. Man kan för den delen vara social på LT också och det finns både forum och olika funktioner för att jämföra bokhyllor och få boktips osv.

Jag använder det som sagt mest för katalogisering. Jag har lagt en orimligt stor del av mitt liv på att få in alla böcker där och organisera dem som jag vill. Ibland undrar jag varför jag är så nitisk i min registrering men det tillfredsställer uppenbarligen något hos mig att ha sådan fin ordning i en digital bokhylla.

Du kan ha hur många bokhyllor du vill. Jag har en för mina lästa böcker, en för de som ska läsas och sen två olika önskelistor där jag lägger till böcker jag får nys om på olika ställen. Den ena önskelistan har en inriktning på feministisk litteratur, därav har jag två. Den mesta informationen hämtas automatiskt när du antingen lägger till boken inne på LT eller varför inte scannar in den med appen! Se bara till att lägga in Libris som ett av ställena du vill söka hos för med bara Amazon eller andra amerikanska sajter blir det knepigare. Men Libris och en rad svenska bibliotek etc finns förvalda att kryssa i.

Sen kan du regga hur lite eller mycket du vill om böckerna. Jag vill gärna ha omslag och har laddat upp drösvis med omslag för att få just det jag vill ha. Sen tycker jag det är kul att markera rätt format och varifrån boken kommer. Såklart vill jag också ange ett betyg och ett utläst-datum för de utlästa eller ett ungefärligt anskaffningsdatum för de olästa. På så vis kan jag nämligen sortera dem utifrån hur gamla de är. Vilket jag redan gjort i min fysiska bokhylla (där i och för sig inte e-böckerna syns) eller på bloggen.

Det är mycket arbete som görs dubbelt på bloggen och LT, så som att bokföra mina lästa och olästa böcker. Men LT ger en bättre överblick och det är lätt att söka runt och jämföra. På bloggen skriver jag upp alla lästa böcker, på LT har jag hoppat över de flesta barn- och ungdomsböcker samt flera av de facklitterära och jag har också underlåtit att ta med böcker jag tyckt varit urusla. Så LT är väl på det hela taget lite mer en krönika över mina lästa skönlitterära böcker samt ett extra register över de olästa.

För många herrans år sedan betalade jag någon engångssumma för ett lifetime membership då man annars bara fick regga 100 böcker men nu har de nyligen tagit bort alla medlemskap och LT är fritt och obegränsat för alla!

För dig som vill titta in hos mig gör du det här. Bilden där uppe är en skärmdump av mina senaste lästa böcker. Så snyggt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s