Månadssummering april 2020

Lästorkan sitter i men den har lossnat i perioder. Jag föredra att sträckläsa böcker och sluka dem på en kväll eller två och april har innehållit några sådana slukarmoment. Påsklovet blev inte den läsfest jag hoppats på men det var ett skönt lov ändå. Jag var lite småkrasslig precis inledningsvis innan lovet och nu i helgen blev jag ånyo sjuk. Jag har varit ovanligt krasslig under det här läsåret tycker jag eller om det är samma sak som bara aldrig gett med sig. Men jag har också haft långa härliga perioder fyllda av träning och jag var precis i starten av en ny sådan när jag nu blev sjuk.

Annars har jag ägnat april månad åt att sortera upp mormors ca 50 broderigarner vilka låg i en trasselhög i en låda. Nu ligger de så vackert så man kan dö istället. Jag har dessutom köpt på mig ca 20 färger till inför ett projekt jag ska påbörja. Tyvärr hade jag missat att jag behövde en annan storlek på nål än de jag hade så nu sitter jag i väntans tider lite till på att få börja.

Jag har ”varit på konsert” också! Via facebook och sett Franska trion med ruskigt bra ljud. Sen har jag varit på likaledes nätbaserad bokrelease ”hemma hos” Sara Lövestam och hört om hennes nya ungdomsbok En stark nolla. Det är fantastiskt att vi kan hålla delar av kulturlivet levande på olika sätt. Eftersom att jag är besatt av starta nya hobbies (ingen minns att jag gett mig själv ett dylikt förbud) så har jag också påbörjat en online ritkurs. För rita är något jag aldrig har kunnat, ÄN! 🙂

Själva läsningen under april blev tre utlästa böcker och jag noterar att jag nu haft två månader av fyra där jag läst endast manliga författare. Ovanligt! Men alla mina utmaningar verkar gå i stöpet, som de sig bör. Det roligaste är väl ändå att planera dem? Och sen är ju inte året slut ännu så vi får väl se i december hur det blev!

Månadens bästa: Doktor Glas
Jag blev glatt överraskad över hur bra jag tyckte denna bok var! Även om vissa partier var lite träliga och doktorn själv var aningens speciell så gillade jag den skarpt.

Månadens mest inspirerande: Runstreak – att springa varje dag
Jag hade precis kommit igång med en liten streak igen när jag gick och blev krasslig. Och det finns inget som är så galet inspirerande som att läsa om löpning när du är sjuk och inte får springa! Men inte bara därför, Daniel skriver bra också.

Månadens besvikelse: Call me by your name
Alltså jag älskade filmen och det var jag som föreslog den som bokcirkelbok men boken var ju inte alls lika bra som filmen. Den hade vissa träiga partier i stil med Doktor Glas där folk bara ska raljera över hur intellektuella de är. Nä, se filmen istället!

Lästa böcker april 2020:

 • Runstreak – att springa varje dag av Daniel Karlsson
 • Call me by your name av André Aciman
 • Doktor Glas av Hjalmar Söderberg

BÖCKER

Totalt antal lästa böcker: 3
Svenska/engelska: 3 / 0
Pappersbok/e-bok/ljudbok: 3 / 0 / 0

Romaner: 2
Barnböcker (0-12): 0
Ungdomsböcker (13+): 0
Fackböcker: 1
Serieroman: 0
Noveller: 0
Novellsamlingar: 0
Pjäser: 0
Diktsamlingar: 0

Ursprung

Hyllvärmare: 0
Bokhylleböcker: 0
Biblioteksböcker: 1
Lånat: 1
Nyinkommet: 0
Rec.ex: 1

FÖRFATTARE

Totalt antal lästa författare: 3
Kvinnor/män: 0 /3
Levande/döda: 2 / 1
Antal författare jag läste för första gången: 2

GEOGRAFI

Antal böcker per världsdel:

 • Afrika: 0
 • Asien: 0
 • Europa: 2
 • Nordamerika: 1
 • Sydamerika: 0
 • Oceanien: 0

Antal böcker per land:

 • Sverige: 2
 • USA: 1

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s