Hett i hyllan: Idaho

hettihyllanBokdivisionen hakar på Monikas inläggsserie Hett i hyllan där man bekänner sina heta synder i form av hyllvärmare!

Jag är inne på den sista femtedelen av mina hyllvärmare men så snart nyåret passerats finns det ju fler så slut lär de väl aldrig ta. I juli 2018 gick jag till The English Bookshop här i Stockholm för att jag aldrig varit där och för att jag ville stötta butikens fortlevnad. Eftersom jag ju köper så få böcker så vandrade jag nog runt bland hyllorna i närmare 20 minuter innan jag till sist fastnade för Idaho av Emily Ruskovich. Jag gillar bokens formgivning väldigt mycket men även historien lät såklart intressant. Jag ser nu också att hon faktiskt vunnit pris för den här boken, The Dublin Award, men den verkar inte finnas översatt ännu.

Jag tror faktiskt jag kopierar baksidestexten för att bäst beskriva bokens handling:

One hot August day a family drives to a mountain clearing to collect birch wood. Jenny, the mother, is in charge of lopping any small limbs off the logs with a hatchet. Wade, the father, does the stacking. The two daughters, June and May, aged nine and six, drink lemonade, swat away horseflies, bicker, and sing snatches of songs as they while away the time.

But then something unimaginably shocking happens, an act so extreme it will scatter the family in every different direction.

In a story told from multiple perspectives and in razor-sharp prose, we gradually learn more about this act, and the way its violence, love and memory reverberate through the life of every character in Idaho.

 

8 reaktioner på ”Hett i hyllan: Idaho

    1. Jag fick verkligen leta länge innan jag fann något, men så är jag ju extremt sparsmakad när det gäller bokinköp. Inte riktigt ett bokbloggarkännemärke direkt….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s