Läsplanering juli 2020

Huruvida det ska läsplaneras under lediga månader råder det delade meningar om. Jag är ju team planering samtidigt som jag är team du behöver inte följa din planering. Jag ser det mer som ett smörgåsbord av påminnelser till mig själv om sådant jag tycker jag borde/vill läsa. Jag har haft semester i snart tre veckor och har kommit ner bra i semestermode. Jag har inlett med att läsa både lättläst och lite mer kravfyllt och nu tycker jag kanske att jag borde pausa läsandet lite för att tag i textskrivandet. Innan jag som brukligt glömmer bort alla böcker.

Det finns dock massor av böcker jag skulle vilja läsa under juli månad. Jag har en enda måste-bok och det är Annika Norlins bok till den enda av bokcirklarna som ska ha en träff i juli. Med de andra pausade vi denna månad och det känns skönt. Men i just denna cirkel har vi en medlem som flyttat ifrån Stockholm och då har det varit så kul att hon kunnat vara med igen när vi gick över till Zoom så vi kör på.

Utöver den så tänkte jag rada upp en massa böcker som vore bra att läsa för att jag vill fördjupa mig i saker, för att jag nu äntligen kan ha lite ork och tid att fylla på i mina utmaningslistor, för att jag nu äntligen ska läsa klart några eftersläntrare och så kan jag ju passa på att skala ner bokbeståndet och läsa hyllvärmare. Men sen är jag ju sjukt sugen på att fortsätta med Ruth Galloway också så det blir väl en blandning gissar jag.

I övrigt så tänker jag mig att denna månad ska fyllas av träning och glass. Och jo, en sak jag inte är igång med än är mina kreativa hobbies, så lite målande och broderi hoppas jag också på!

 • Jag ser allt du gör av Annika Norlin
 • Så jävla trött av Gemma Hartley
 • Handbok för städerskor av Lucia Berlin
 • Första hösten – Blå gryning av E.P. Uggla
 • Första hösten – Röd skymning av E.P. Uggla
 • 2666 av Roberto Bolaño
 • Girl in Translation av Jean Kwok
 • Imorgon fyller jag tjugo av Alain Mabanckou
 • Rapport från ett slakteri av Lina Gustafsson
 • Klimatpsykologi av Kali Andersson, Frida Hylander & Kata Nylén
 • Klimatkrisens Sverige: så förändras vårt land från nor till söder av Erika Bjerström

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s