Hett i hyllan: Grejen med ordföljd

hettihyllanBokdivisionen hakar på Monikas inläggsserie Hett i hyllan där man bekänner sina heta synder i form av hyllvärmare!

Mina hyllvärmare är ju officiellt slutredovisade i ca 2 månader till men jag fortsätter med mina bokhylleböcker, dvs de som är införskaffade under 2019. I februari 2019 köpte jag den här boken på bokrean.  Jag har och hade ju fortfarande inte läst övriga böcker i den här serien men visste att jag vill läsa den här också. Men när det ska bli det vet jag inte riktigt ännu!

I den här delen handlar det om ordföljd och satsdelar och jag funderade senast idag på hur det nu var med skillnaden mellan ackusativ- och dativobjekt. ”Hon gav bollen till pojken.” Bollen ao och pojken do va? Det var så länge sedan nu som jag studerade språk, med undantag för en kort djupdykning (och då menar jag d j u p) i engelska under lärarutbildningen och jag saknar det. Jag tänker hela tiden att jag ska bättra på franskan och ta upp latinet igen men well, inte ens när jag har sommarlov så hinner jag med alla de intressen jag har. Men så var jag ju en s.k. multipotentialist också.

Jag ser i alla fall fram emot att läsa den här och alla de andra språknörderiböckerna Sara skrivit!

 

6 reaktioner på ”Hett i hyllan: Grejen med ordföljd

  1. Jag har bara läst två av hennes romaner, men jag är så sugen på att läsa de här språkböckerna.

    PS: Du har för övrigt rätt om satsdelarna i din mening, men jag är tveksam till om de inte har kommit på nya namn för dem. Precis som med allt annat 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s