Läsplanering november 2020

November. En månad hatad av så många men jag fortsätter att framhärda det vackra i allt det gråa plus att jag ju råkar fylla år, inte för att det är lika spännande längre men ändå! I år också en månad reglerad av restriktioner och jag får se om det teaterbesök jag har inbokat blir av eller ej, det är förvisso bara här nere i kvarteret men jag får se hur det blir. Annars håller jag mig undan det mesta förutom jobbet som jag måste gå till, siffrorna går ju upp rätt dramatiskt här i Stockholm nu.

Jag har haft ett långt bokcirkeluppehåll känns det som fastän det i praktiken bara har gått två veckor och det är två veckor till nästa träff. Jag brukar försöka sprida ut dem men nu kommer de alla på rad igen. En i veckan i alla fall så att jag alltid har en helg på mig att hinna läsa ut vardera boken. Men det har gjort att jag kunnat fokusera mer på lustläsning vilket varit kul, men, som jag sagt så många gånger förr är det ju också kul att läsa böcker ihop med andra. Ändå ett ganska angenämt problem jag har. Alla bokcirkelböcker är skrivna av kvinnor på M ser jag när jag listar dem: Marguerite, Marie och Mian, jag tror dessutom att de är riktigt bra. Möjligtvis, har jag fått för mig, att Vuxna människor är aningens sämre.

Jag plockade ihop de fem mest lättlästa eller kortaste hyllvärmarna häromdagen. Det blev ju ingen sådan läst, trots läslov, i november men ska jag gå i mål är det fem till jag behöver. Jag har lagt fram M-ary och M-Elisabeth (nä, där föll M-sviten) att läsa i november. Jag läste faktiskt precis ut Låt det som varit vila igår kväll och nu är jag dösugen på Irrbloss men det var något fel på den filen inne hos Bokus play så jag får snällt hålla mig lite. Klimatpsykologi får hänga med ett tag till verkar det som.

Sen ska jag läsa Mitt bottenliv – av en ensam axolotl och Humlan Hanssons hemligheter till Barnboksprat. Plus att jag har några andra böcker där på tur men nu börjar det bli fullt på min lista. Min utmaning Vidga vyerna har verkligen gått uselt och jag har i år läst mer västeuropeiskt/nordamerikanskt än någonsin. Jag gav upp Kate Morton för tillfället då hon har så tjocka böcker. Jag är sugen på Zusaks nya men den är också tjock. Väldigt många av de australiensiska författarna verkar överhuvudtaget vara halvbrittiska så det här visar sig vara knepigare än jag trott. Den mest lättillgängliga jag kan hitta just nu är Jane Harper så jag skriver upp hennes debut på listan så får vi se.

 • Älskaren av Marguerite Duras
 • Vuxna människor av Marie Aubert
 • Lisa och Lilly av Mian Lodalen
 • Kvinnor och makt av Mary Beard
 • Feberflickan av Elisabeth Östnäs
 • Låt det som varit vila av Marianne Cedervall (utläst)
 • Irrbloss av Elly Griffiths
 • Mitt bottenliv – av en ensam axolotl av Linda Bondestam
 • Humlan Hanssons hemligheter av Kristina Sigunsdotter
 • Hetta av Jane Harper
 • Klimatpsykologi av Kali Andersson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s