Småputtrigt och mystöntigt

Photo by Jon Tyson on Unsplash

Ända sen jag var barn så var det något visst med de brittiska deckarna på tv och helst hemma hos min kompis vars mamma jämt drack te till. Som ung drack jag mycket te men med åldern har kaffet tagit över en del, vilket är synd för te är egentligen mycket godare. Jag skulle nog inte direkt kalla mig anglofil, men kanske lite i smyg?

Jag är inte en sådan som reste till Storbritannien i tid och otid, jag har ”bara” varit där tre gånger i mitt liv varav två som tonåring. Däremot skulle jag gärna resa till Skottland någon gång. Tror jag. Jag reser nog helst via tv-seriernas värld och älskar Shetland och Outlander men nöjer mig långt med Vera och The Last Kingdom där dialekterna är härliga de med.

Det är framförallt språket och miljöerna jag gillar med de skotska serierna (eller de är faktiskt riktigt bra ju) men det är också trivsamt med småputtrigt och lite töntigt à la Morden i Midsummer. Tweedkavajer, landsortsliv, te och gemytligt pubhäng kommer man långt med. Just nu tittar jag på en serie i just den andan – I vår herres hage. Mycket mer småputtrigt och mystöntigt än så blir det nog inte. Precis vad jag behöver just nu!

bild från svtplay.se

2 reaktioner på ”Småputtrigt och mystöntigt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s