Snart dags för julromaner

Jag vet vad du tänker: Va? Har du inte börjat än? I mitt Instagramflöde så har det svämmat över av julromaner och julpyntande och julbakande i flera veckor. Jag förstår att folk är extra sugna just detta dystra år men jag har bestämt mig för att vänta till första advent. Vilket ju är snart nu! Jag brukar faktiskt börja läsa julromaner lite tidigare, kan ha hänt redan i slutet av oktober om jag inte missminner mig men i år ville jag vara disciplinerad och läsa alla mina bokcirkelböcker och hyllvärmare jag bestämt den här månaden och eftersom jag känner mig själv rätt är det lika bra att sätta upp lite förbud mot annan läsning så länge då.

Utbudet av julromaner är ju enormt i år och jag vet inte exakt vilka jag kommer att läsa men jag har en liten lista med tänkbara kandidater:

  • Jul i krinolin av Amanda Hellberg – slutet på 1800-talet låter riktigt härligt och dessutom tydligen med lite spökinslag eller dylikt!
  • Julen enligt Julia av Kristin Emilsson – den här tycker jag mig ha läst bara positivt om och dessutom utspelar den sig i Visby.
  • Två hjärtans karameller av Sofia Fritzon – godis och kärlek kan väl sällan bli fel?
  • Älskade jävla jul av Birgitta Bergin – om en författare och jul, två bra saker att läsa om.
  • Tre systrar och en jul att minnas av Sarah Morgan – jag måste läsa minst en brittisk julroman, det var ju de som öppnade hela julromansfönstret för mig. Den här utspelar sig dessutom i Skottland. Say no more…
  • En oväntad jul av Natalie Cox – hundar och feelgood är också en klassiker som aldrig slår fel.

Det här är bara ett axplock av alla som finns och kanske har jag missat just din favorit? Upplys mig gärna i sådant fall. Snart smäller det och läsningen kan börja!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s